Головна

Любові слід вчитися: як почуватися коханим у подружжі?

christiana-rivers-3_mQjo4Vb6A-unsplashКоли вирішуємо крокувати життєвою дорогою у подружжі, то робимо це із щирим бажанням зробити все, що в наших силах, щоби принести щастя тій людині, з якою ми вирішили поділитися своїм життям і коханням впродовж життя.

Однак таке прагнення може зазнати фрустрації, якщо побачимо, що незважаючи на нашу добру волю та зусилля до любові, чоловік чи дружина не почувається коханим, а між нами постійно виникають конфлікти.

Однією з причин такої проблеми може бути те, що ми одружуємося маючи ту концепцією любові, яку перейняли у своїй сім’ї. Цілком можливо, що ми відтворюємо те, чого навчилися від батьків, але їх спосіб любити та почувати себе коханими – це не те, до чого наш подруг звик чи чого він очікує.

Потрібно вивчити, як наш коханий чи кохана виражає та переживає любов, щоб зрозуміти, як адаптуватися і надавати іншій людині необхідну емоційну енергію, відновивши взаємну любов.

Як проявляє любов?

Ставши добрими спостерігачами, зможемо визначити, як людина, яку ми любимо, виражає любов до інших – як він або вона зазвичай нав’язує контакт з іншими людьми та проявляє почуття. Чи проявляє вона свою прихильність подарунками? Чи робить це по телефону? Ця інформація може бути дуже цінною, тому що ми зазвичай ставимось до коханих так, як хочемо, щоб вони ставились до нас, сподіваючись, що отримаємо таку ж любов у відповідь.

На що найчастіше скаржиться?

Коли ми не почуваємось любленими, зазвичай проявляємо це певним чином. Скарги є одним із найпоширених способів. Коли наш подруг скаржиться на нас, варто прислухатися до негативних коментарів, щоб зрозуміти, що він хоче сказати нам у цей момент, хоча це може бути важко.

Вміння побачити, чого потребує чи очікує наш чоловік чи дружина, може допомогти нам заповнити емоційну порожнечу, яку він чи вона відчуває. Якщо наш подруг завжди скаржиться через те, що “ніхто не виносить сміття”,то можемо простежити таку мову любові, через яку відчуває себе дооціненим.

Зауваж, про що просить найчастіше

Те, про що людина просить, є, очевидно, важливим для неї. Жінки говорять можливо не так прямо, як чоловіки, але їх слова – завжди інформують про те, що потрібно, аби почувалися любленими. Подруг часто просить про обійми? Чи забрати його одяг із чистки? Якщо бути спостережливим, то можна знайти саме той спосіб проявляти любов, завдяки якому наші половинки почуваються любленими та дооціненими.

Запитай!

Можна і варто поговорити зі своїм чоловіком чи дружиною про те, що саме дає їм відчуття кохання, які ситуації є для них романтичними, які вчинки і дії говорять про любов.

Добре було би попросити свого подруга скласти список речей, які для нього є справжніми “ярликами” кохання. Запитуй, говори, аналізуй!

Іншими словами, щоб стосунки розвивались, ми повинні навчитися любити людей так, як вони того хочуть, а не так, як ми звикли любити (і вони повинні робити те саме для нас). Це вимагає уваги до себе і до всіх форм вербальної та невербальної комунікації, які ми використовуємо в повсякденному житті. Практика робить чудеса. Що ми можемо зробити вже сьогодні, щоби наші стосунки стали міцнішими та кращими?

Адаптація Тетяни Трачук

https://dyvensvit.org/

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/