Головна

"Канікули з Богом" у Дземброні

З 23 липня по 3 серпня у селі Дземброня, що на Прикарпатті, тривав оздоровчо-катехитичний табір "Канікули з Богом" для дітей пільгових категорій парафії Св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій могилі. У цьому високоргірному селі, подалі від транспортних артерій, бували і творили відомі письменники Леся Українка та Василь Стефаник. Саме  тут Сергій Параджанов  знімав  найвідомішу українську кінострічку "Тіні забутих предків". Тут розташовується монастир Преображення Господнього отців Василіян, де і розмістилась група наших дітей та вихователів. Як і усіх туристів, привабила їх Дземброня своїми краєвидами та чистим повітрям. І навіть дощова погода не завадила духовному та фізичному відпочинку. Далеко по малину все ж не наважилися піти, проте гриби із задоволенням збирали.

Отець Ігор Онишкевич щодня проводив ранішні та вечірні Служби Божі. Бувало, ходили до сільської церкви Зачаття Івана Хрестителя. Брат Василь Підлубний - приїхав з програмою для дітей "Царський бенкет". Вихователь Наталія проводила спортивні та музичні заняття.  Керівник табору - пані Ореста Редька. Дуже дітям сподобалася місцева кухня. У селі збереглася давня культура, самобутні національні традиції, унікальні звичаї та обряди, які по-своєму сприяють розвитку туристичного потенціалу краю.

 

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/