Головна

Молитва за жертводавців та флеш-моб "Вервиця солідарності"

Слава Ісусу Христу!

Дорогі отці,

у 2016 році Пресвітерською радою КА (протокол № 21) було запропоновано визначити Неділю після Вознесіння днем молитви та солідарності з Католицькою Церквою (за жертводавців та партнерів КА). Таку ініціативу підтримали Вл. Йосиф та блаж. Святослав. Про цей намір ми проінформували наших партнерів та жертводавців. Вони прихильно відгукнулися, а дехто навіть надіслав нам свої конкретні молитовні наміри та загальну інформацію про себе, які ви знайдете у Додатку до цього листа.

Щиро дякую всім, хто долучився до минулорічної Акції молитовної солідарності з католиками в цілому світі, а особливо з жертводавцями та доброчинцями Київської Архиєпархії з-за кордону. В Додатку ви зможете переглянути ті численні світлини з ваших парафій, які ми розіслали всім нашим партнерам. Цей флеш-моб їх неабияк зворушив, тому дуже заохочую всіх вас знову долучитися і підтримати цьогорічну ініціативу.

 

 

Усі ми добре розуміємо, що без жертвенної підтримки наших іноземних партнерів нам би не вдалося реалізувати багато наших проектів. Саме вони в міру спроможності підтримують матеріально наше духовенство (допомога сестрам та священникам КА), жертвують значну частину інтенцій, фінансують будівництво храмів, парафіяльних центрів, помешкань для священиків, придбання автомобілів, проведення літніх таборів для дітей і молоді, формаційних курсів і реколекцій для священників та їх дружин, численні пасторальні та соціальні ініціативи, розвиток Київської Архиєпархії вцілому на місійних теренах. Для нас важливо усвідомлювати, що за кожною, навіть найменшою допомогою, стоять конкретні люди, праця і намір, які виходять з глибини християнської віри, братньої любові та солідарності з нами.

Ініційована нами молитовна солідарність покликана засвідчити нашим партнерам і жертводавцям нашу вдячність, визнання і взаємну турботу про їх потреби. Тому особливо закликаємо кожного без винятку у доступний йому спосіб долучитися до цієї молитовної ініціативи особисто і разом із своїми вірними. Для цього у вас є кілька можливостей:

1.       В часі декади місійності, а особливо в Неділю після Вознесіння, ознайомитися особисто та поінформувати вірних про партнерів і жертводавців КА, та помолитися в їх наміренні. Закликаємо молитися за всіх наших жертводавців, а особливо ж ті парафії, які отримали чи зараз очікують на конкретну проектну допомогу, молитися за своїх конкретних жертводавців. Розподіл особливих молитовних намірень по парафіях КА згідно отриманої чи очікуваної допомоги ви можете теж знайти в додатку до цього листа.

2.       Організувати флеш-моб – спільна з парафіянами креативна фотографія чи інше, на тему «Вервиця солідарності». Зроблені фотографії просимо надсилати електронною поштою за адресою Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду (цього року, під час нашого з Вл. Йосифом візиту до архиєпархії Падерборн владика-помічник Матіас Кеніг подарував нам кілька десятків вервиць, які власноруч зробила одна самотня старша пані. «Ці вервиці стали практично сенсом її життя, тому, якщо бажаєте, візьміть їх з собою до України, щоби молитися також за нас» - сказав Вл. Кеніг. Тому цьогорічну акцію ми вирішили назвати саме так – «Вервиця солідарності». Ці вервиці дехто з вас отримав на формаційних курсах у Зарічанах).

За більш детальнішою інформацією стосовно проектів, партнерів та жертводавців КА можете звертатися до мене особисто (прот. Іван Сохан: +380506071960, Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду )

Наша спільна молитва дуже важлива саме в цей час, напередодні П’ятидесятниці, адже щороку саме на Зіслання Святого Духа по всіх парафіях Німеччини проводиться збірка на Реновабіс, задля солідарної підтримки вірних у центральній і східній Європі.

З повагою і вдячністю

прот. Іван Сохан,

економ Київської Архиєпархії УГКЦ

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/