Головна

Вишивана партитура "Тече вода" до поезії Т.Шевченка.

vysh2

Закликаємо до миру і перемир"я народи Росії, України, із словами  пророка Ісаії, глави 57:15, 19: "Мир, мир далекому і близькому... І зцілю його". Тарас Шевченко навчався в Академії художеств у Санк-Петербурзі, і  сестри-рукодільниці використали кольорові нитки муліне із Сапнкт-Петербурга, з фабрики ниткопрядіння івм.Кірова, набір "Петербуржанка".  Протягом чотирьох років  2014-2018 на св. молебен 8-9 Березня на честь народження Т.Шевченка художник Володимир Кальненко  проводить із вірними "Тарасову ніч", а  працьовиті  рукодільниці  приносять вишивані картини , ноти до  поезій Т.Шевченка - у катехитичну аудиторію  на Аскольдовій могилі.

Партитури  на віршів  Т.Шевченка  "Учітеся, брати мої",  "ПЕлавай, лебедонько", "Тече вода з-під явора" вишивали сестра Катерина Пасічна, член спілки журналістів із молодими етнографами Богданом Ситником, Олександром Ситником  - авторами мистецької нотної книги "Защебетав жайворонок" (Канів.Родень. 2014). Зичимо  парафіянам УГКЦ Св.Миколая на Аскольдовій могилі зібратися у гурток "Вишивана партитура" - і довершити велику кількість вишиваних партитур із словами музичних канонів про Св.Богородицю та Сина Божого Месію. Катерина Пасічна, Олександр Ситник.


катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/