Головна

Святе Водохреща

74589658745896Хоча цьогоріч 19 січня випало на робочий день, у храмі на Аскольдовій Могилі зібралося чимало людей. Як співається в коляді: «А той третій празник – Святе Водохреща». Хрещення Господнє— третє і завершальне велике свято різдвяно-новорічного циклу, яке в народі має назву Йордан, або Водохреща.

Із Хрещенням Господнім пов'язують хрещення в Йордані Христа. Коли Ісус Христос досяг 30-річного віку, він прийняв хрещення від Івана Хрестителя в річці Йордані. Коли вийшов на берег - з небес почувся голос Бога-Отця, який назвав Ісуса своїм Сином. І на нього зійшов Святий Дух в образі голуба. Звідси ще одна назва свята — Богоявлення. Православні та греко-католики вважають, що саме це свято засвідчує таїнство Святої Трійці. Адже в цей день, за християнським вченням, з'явився Бог у трьох іпостасях: Бог Отець — в голосі, Син Божий — у плоті, Дух Святий — у вигляді голуба.

Божественну святкову Літургію відслужили парох от Ігор Онишкевич, митрофорний протопресвітер; о.Олексій Геник, о. Анатолій Тесля, о. Роман Небожук та о. Костянтин Пантелей. Після спільної молитви і таїнства причастя, традиційно, у цей день відбувається водосвяття.  На Аскольдовій могилі немає трубопроводу, тому ми щиро вдяні пану Сергію Михайловичу за те, що подбав усім парафіянам про воду.  Навіть науковці, після проведених численних досліджень, підтверджують, що йорданська вода добре зберігається і має цілющі властивості. Тепер парафіяни активно запрошують отців до себе додому, аби окропити свою домівку святою водою.

Христос Хрещається! В ріці Йордані!


катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/