Головна

«Посади дерево (горіх)» на честь загиблих в АТО

viroschuvanya-gorihaУ добрих господарів хата завжди охайна, територія облагороджена, сад  доглянутий .  Усі 25 років на Аскольдовій могилі постійно ведуться якісь роботи.  І зміни, звісно, помітні. Серед останніх: каплицю відновили, воду провели, туалетну кімнату осучаснили, приміщення кухні та трапезної відремонтували, катехитичні класи збудували, на церкві красиву мозаїку «Всевидяче око» встановили, пам’ятну дошку Івану Маргітичу відкрили…  Зараз триває ремонт покриття доріжок, завершується виготовлення карильйонів та переговори щодо їхнього транспортування з Норвегії…

Традиційно, бодай двічі на рік парафіяни церкви беруть участь  в оновленні паркових насаджень. Нагадаю, минулорічна акція «Посади дерево» була присвячена загиблим під Крутами. Адже, на території парку «Аскольдова могила» збереглася могила крутян і встановлений пам’ятник на честь героїв.

Чергова акція «Посади дерево» відбудеться 28 жовтня, пропонуємо висадити горіх. Цього разу вона  присвячена загиблим під час війни в АТО. З початком бойових дій на сході країни  парафія Св. Миколая Чудотворця з ініціативи пароха от. Ігоря Онишкевича відправляла гуманітарну благодійну допомогу нашим військовослужбовцям, мирним жителям окупованих територій, передавала пораненим у госпіталі та дітям, які через війну втратили батька.

Акція «Подарунок від тата» наразі охоплює тридцять сімей з усієї України, де виховується  понад 50 дітей-напівсиріт. Тричі на рік: до Свята Миколая, Великодня та напередодні Першого вересня, вони  отримують з Києва від УГКЦ на Аскольдовій Могилі посилки з одягом, взуттям, канцтоварами, книгами, миючими засобами, та солодощами.  З минулого року взяли під опіку чотири столичні родини з Печерського району, в якому, власне, і знаходиться церква. 28 жовтня об 11 годині діти з цих родин прийдуть на Аскольдову могилу і посадять дерево на честь свого батька, матимуть за обов’язок  доглядати за ним. В подарунок вони отримають черговий продуктовий набір.

В акції «Посади дерево» можуть взяти  участь усі охочі. «Хто втратив дорогу людину і хоче в пам’ять про неї посадити дерево, може долучитися, – каже настоятель церкви о. Ігор Онишкевич. – Найкраще приживаються дуби, липи, акації. Таким чином, і згадка буде, і парк облагородимо, і бджоли радітимуть.»

Слава Станіславська для «Оранти»

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/