Головна

Аскольдова студія петриківського розпису

IMAG1041У  неділю 3 вересня заняття відвідали п'ятеро дітей.

У цей святковий день після Дитячої Літургії, благословення на навчання та святкового концерту діти мали перше в цьому навчальному році заняття на Студії.

Ділилися враженнями від проведених канікул та планували майбутнє.

Малювали вже знайомого нам півника петриківським розписом та малюнок на вільну тему.

У  неділю 10 вересня заняття відвідали десятеро дітей.

Діти обрали наступні теми на занятті: спірограф (ручний комп'ютер), прописи кольоровими ручками, вільну тему та петриківський розпис (котик в квітах).

У спірографа є два рівні вправності: 1) коли ви тримаєте спірограф однією рукою, а іншою виводите кола, думаючи тільки про те, щоб зубчики потрапляли в зубчики. При цьому рука рухається паралельно столу, а зап'ясток не рухається. На ручку не варто сильно натискати. 2) коли ви тримаєте спірограф однією рукою, а іншою виводите кола, думаючи про те, якого кольору буде наступна ручка. При цьому рука не рухається або лежить на столі, а працює зап'ясток.

Це добра вправа для розробки руки не тільки до школи, а взагалі будь-якого віку. При освоєнні спірографа можна робити фантазійні візерунки та листівки.

У  неділю 17 вересня заняття відвідали 17 дітей.

Діти обрали спірограф, прописи пером і чорнилом з бузини, вільну тему та петриківський розпис (квіти, півник, малювання пальцями та пензлями).

І хоча заняття починається о пів на третю, діти просять вже починати о другій. І ніхто не хоче розходиться після години заняття.

У  неділю 24 вересня заняття відвідали семеро дітей.

Діти обрали спірограф та вільну тему. Хтось згадував літо, хтось веселку після дощу, а дехто вже чекає на Миколая та Різдво.

У невимушеній сімейній атмосфері ми ледь не забули, що маємо почати розписувати піч.

Дякувати Богові, отцю Ігорю та майстрам, що робили ремонт, ми змогли відразу без вирівнювання поверхні та застосування шкурки нанести груновку на тло печі.

Отже 24 вересня шестеро дітей та троє дорослих під пильним оком майстрині Ганни Шостак графили, знімали мірки, наносили грунтовку на підготовлене тло печі (клей ПВА та вода в співвідношенні 1:1) та засипали десятками чомучок.

А ще ми заспокоювали кілька небайдужих, що нам не тільки дозволили, а ще й благословили розписати піч. Не всі, ой не всі, бачили нашу піч розписаною, тому для декого це буде приємна несподіванка.

Після трудів праведних діти мали обід.

У  неділю 1 жовтня заняття відвідали восьмеро дітей.

Діти обрали спірограф, вільну тему, розмальовку кольоровими олівцями та ліпку пластикою (кулончик, вервиця).

І знову ніхто не хотів розходиться після заняття, тепер вже просилися додому батьки, бо на вулиці прохолодно.

Студію петриківського розпису на Аскольдовій могилі (малювання) у вересні місяці відвідали 23 дитини та троє дорослих.

Разом ми освоїли такі теми: петриківський розпис (півник, квіти, котик в квітах, малювання пальцями), вільна тема (гуаш, олівці; розмальовка, живопис), вправи зі спірографом (кольорові ручки), вервичка, кулон, брелок з пластики,

прописи (перо-чорнило з бузини, кольорові ручки).

Та почали розпис печі в хатині з нанесення грунтовки та зняття мірок для ескізу.

За традицією деякі діти обирають свою улюблену тему, а деякі 2-3 теми із 4-5 на вибір.

У нас на Студії, дякувати Богові, є і лідери, і фаворити, і "ми любимо малювати", і новенькі, і гості, і «ми тут гуляли» і діти з літнього табору.

Ганна Шостак, спеціально для «Оранти».

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/