Головна

Папа: подружжя може єднати тільки чоловіка й жінку

d19465199096 вересня 2017 р., на французький книжковий ринок виходить книжка-інтерв’ю, що має назву «Папа Франциск: зустрічі з Домініком Волтоном. Політика і суспільство».

За цієї нагоди світові ЗМІ публікують уривки з нового видання. Наприклад, оцей, щодо природи шлюбного зв’язку.

Коли йдеться про справжню природу подружжя і шлюбу, каже Папа, то ми нині маємо справу з крайнім сум’яттям. У відповіді на запитання про «одностатеві подружжя» Франциск виразно не бажає уживати це поняття. Він також пропонує називати їх «цивільними зв’язками». «Не жартуймо з правди», — підкреслює Папа. Він каже, що запереченням правди також є навчати дітей, ніби вони можуть вибирати собі стать (ґендер). Франциск зізнається, що його це змушує замислитися — чи ці нові ідеї стосовно ґендеру не базуються якимось чином на страхові перед відмінностями. Папа заохочує вчених дослідити це питання.

Також у цій книжці-інтерв’ю Франциск говорить про своє рішення у справі дозволу, виданого на Рік Милосердя, за яким кожен сповідник мав право відпускати гріх аборту. Раніше такий дозвіл стосувався єпископів та уповноважених ними священиків; Папа ж хоче залишити своє рішення чинним надалі.

— Аборт це вбивство неповинної особи, — підкреслює він. Однак додає, що там, де є гріх, має бути полегшене і його прощення. Зокрема, коли жінка, яка ніколи не забуває про своє абортоване дитя, роками плаче, бо їй бракує відваги прийти до священика.

— Ви можете уявити, як багато людей нарешті зможуть зітхнути з полегшенням, — каже Франциск, підкреслюючи: надзвичайно важливо, аби ці жінки отримали прощення й ніколи більше не скоїли такого гріха.

Папа бачить велику загрозу для проповідників та викладачів, яка полягає в недобросовісності, що засуджує тільки ті форми неморального життя, які стосується рівня «нижче поясу». «А про інші найсерйозніші гріхи: ненависть, заздрість, пиху, марноту, вбивання інших, відбирання життя — багато не говориться!» — зазначає Франциск. Він додає, що гріхи тіла — найлегші, бо тіло слабке. Найнебезпечніші гріхи — це гріхи розуму. Тому сповідники повинні провести більше часу, запитуючи, чи людина молиться, чи читає Євангеліє, чи шукає Господа. А найбільшою загрозою Папа визнає гроші.

Також Святіший Отець у цьому інтерв’ю згадує спокусу, на яку Церква завжди була піддатлива — на оборонну позицію, що постає через страх. «Де в Євангеліях Господь каже, що ми повинні шукати безпеки? Замість цього Він казав: ризикуй, іди, прощай, євангелізуй!» — підкреслює Франциск.

Про жінок Святіший Отець говорить, що вони відіграють важливу роль у суспільстві, оскільки допомагають єднати і примиряти. Франциск відкидає ототожнення потреби жінок бути представленими і вислуханими з ідеологією «мачо у спідниці». Бо — як зауважує — ця ідеологія становить форму грубості, а не того, ким жінки насправді мають бути.

Переклад CREDO за матеріалами: Go?? Niedzielny

Джерело: http://credo.pro/

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/