Головна

Спогади…

CRW_0820Після кількаденного прощання у Львові, ми, клир Київської Архиєпархії, зустріли домовину Блаженнішого Любомира у суботу, 3 червня, і занесли у Патріарший Собор. У процесії: священники Київської Архиєпархії, Блаженніший Святослав (Шевчук), владики Йосиф (Мілян), Богдан (Дзюрах).

2 червня 1996 на Аскольдовій Могилі відбулась інтронізація, введення на Київський Престіл єпископа Любомира (Гузара). Очолив Архиєрейську Божественну Літургію Кир Павло Василик і передав найкращі привітання та Боже благословення від Архиєпископа, кардинала Мирослава (Любачівського). Тоді було багато священиків, єпископів. Прийшов і привітав владику Патріарх Філарет. Пізніше була святкова гостина в ресторані Будинку Офіцерів.

На третій день Блженніший Любомир (Гузар) зібрав київських священиків в Екзархії по вулиці Прорізній у канцелярії. Вибирав уряд і послухав наші пропозиції. На уряд канцлера благословив о. Сергія Прудка, віце-канцлер о .Валентин Матіяш, мене, о. Ігоря Онишкевича утвердив директором «Карітас-Київ». Також подякував за організовану святкову трапезу для гостей та за усі урочистості інтронізації. Я подавав звіт усіх витрат звіт про надходження від жертводавців, Блаженніший був здивований невеликою сумою витрат. На другий день Він написав подячні грамоти жертводавцям і повернув усі кошти, які були витрачені мною на гостину. Ось такими були перші дні Владики Любомира у Київській Єпархії, ці дні були дуже показовими для мене і других священиків Києва, ці дні були прикладом подальшого наслідування.

3 червня 2017р о 19:45 усі священики Київської Архиєпархії зустріли і занесли спочилого Архиєрея в Його Патріарший Собор єднання і Воскресіння Руси-Україн. З тих отців, перших днів Єпископського служіння на Київськім престолі, тепер зустрічали свого спочилого Владику: о. Валерій Шкарубський і о. Єронім Івашків і я, о. Ігор Онишкевич.

Церква Христова і Україна втратила свого Мойсея і державного провідника. Україна втратила свого Вірного Сина і Доброго Пастиря котрий зустрічав кожного такими словами: «Чим можу послужити?». Ваше пастирське слово буде служити вашому народу, усім людям Доброї волі. Простіть нас, Владико, й допоможіть нам в молитві.

У вірі зі сльозами на очах раб Божий Ігор ієрей.

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/