Головна

Напередодні зустрічі з Главами Держав ЄС: мрія Папи Франциска про Європу

EPA1588442_Articolo24 березня 2017 р., Папа Франциск зустрінеться з Главами держав та урядів Європейського Союзу, які прибудуть до італійської столиці з нагоди святкування 60-тої річниці «Римських договорів». Про це повідомив Греґ Берк, Директор прес-служби Святого Престолу.

У своєму зверненні до Європейського парламенту в Страсбурзі, 25 листопада 2014 року, Святіший Отець похвалив зусилля Європейського Союзу у сприянні захисту прав людини, але, одночасно, застеріг перед небезпекою «індивідуалістичної» ментальності, яка забуває, що «кожна людина живе в соціальному контексті, в якому її права та обов'язки пов'язані з інтересами інших та із загальним благом самого суспільства».

Папа зазначив також, що «Європа, яка більше не зможе відкритися на трансцендентний вимір життя, ризикує повільно втратити свою душу, а також гуманістичний дух, який любить і захищає». Наступник Святого Петра закликав не боятися християнства: «Я вважаю надзвичайно важливою не тільки спадщину, яку християнство залишило у соціально-культурному формуванні континенту, але, насамперед, той внесок, який воно може зробити сьогодні і в майбутньому для його зростання. Цей внесок не є загрозою для світського характеру держав та незалежності інститутів Європейського Союзу, але є їхнім збагаченням».

У травні минулого року, під час отримання «Міжнародної премії імені Карла Великого», яку вручають за внесок в об'єднання Європи, Папа Франциск висловив свою мрію щодо Європи: «З розумом і серцем, з надією і без непотрібної ностальгії, як син, що віднаходить в матері-Європі свої коріння життя й віри, я мрію про новий європейський гуманізм (...). Мрію про молоду Європу, здатну бути матір’ю: матір’ю, яка має життя, тому що шанує життя і дарує надію на життя». «Мрію про Європу, – вів далі Папа, – яка піклується про дитину, яка допомагає бідному, як братові, що шукає притулку, бо не має нічого. Мрію про Європу, яка слухає й цінує хворих та літніх людей, щоб їх не зводили до непродуктивних об'єктів, які потрібно викинути».

«Я мрію про Європу, де бути мігрантом не є злочином, а швидше закликом до більшого заанґажування до пошани гідності всього людства. Мрію про Європу, де молоді люди можуть дихати чистим повітрям чесності, люблять красу культури й простого життя, незабрудненого незліченими потребами споживацтва; де одружуватися і народжувати дітей є відповідальністю й великою радістю, а не проблемою через відсутність стабільної роботи». «Мрію про Європу родин, – сказав на завершення Папа, – з ефективною політикою, зосередженою на особах, а не на числах, на збільшенні народжуваності, більше, ніж на накопиченні дібр. Я мрію про Європу, яка заохочує й захищає права всіх людей, не забуваючи, при цьому, обов'язки щодо всіх. Мрію про Європу, про яку не можна буде сказати, що зусилля на захист прав людини були її останньою утопією».

http://uk.radiovaticana.va/

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/