Головна

Святий Миколай не забув про дітей загиблих в АТО - акція «Подарунок від тата»

88446151Уже третій рік поспіль парафія УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій могилі вітає зі святом Миколая та Різдвом Христовим дітей, чиї батьки загинули в зоні АТО.  Спочатку контакти ми збирали завдяки волонтерам, ті - через комбатів, які перебували безпосередньо там, «у пеклі» війни.  2014  року було відправлено  108 посилок. Парафіяни брали під опіку дітей, здебільшого відповідно до віку власних, і або відсилали самі посилки, або приносили їх до церкви. Тут наші «помічники святого Миколая»  їх уже доукомплектовували і відправляли за вказаною адресою.  З часом список удосконалювався з різних причин:  сім»ї міняли місце проживання, тому посилки поверталися, додавалися інші потребуючі діти…

Кілька військових, які значилися у нас, як загиблі, насправді тоді були у полоні і, слава Богу, повернулися живими!  2015 року  було відправлено також близько ста посилок  до зимових свят і близько 40 «великодніх кошиків».  У церкві на Аскольдовій могилі було проведено акцію «Діти – дітям», під час якої наші парафіяльні діти самі збирали гроші ( з колядування, з продажу виробів на благодійній ярмарці, з власних кишенькових заощаджень на булочку у школі, тощо), з яких потім було закуплено подарунки для дітей, чиї батьки загинули на війні.

«Цього року парафія УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій могилі спільно з БФ «Карітас-Печерськ» вирішили продовжити нашу добру справу, - розповідає парох отець Ігор Онишкевич.  Ми адресно надіслали 32 посилки тим людям, які втратили годувальника на війні та які йдуть з нами на контакт. Телефоном  чи завдяки листуванню ми дізнаємося, чого саме потребує та чи інша дитина: на який зріст одяг, якого розміру взуття, для якого класу канцелярія чи художня література?  Не забуваємо про засоби гігієни, іграшки, ну і , звісно, про солодощі! Також було відправлено від Миколая 8 посилок дітям, матері яких перебувають в ув»язненні.  Цьому нашому проекту уже понад 20 років.»  До того ж, є кілька родин наших парафіян, які уже здружилися зі своїми «підопічними». Скажімо, родина пані Інни вже 3 роки активно спілкується із сім»ями загиблих з Коломиї, Рогатина та Житомира. Чотирьом дітям, яких виховують тільки мами,  пані Інна відправляє подарунки до Миколая, Дня народження, до першого вересня, тощо. Добрі справи повертаються сторицею!

698441112Також ми хочемо подякувати парафії УГКЦ св. Івана Хрестителя міста Ньюарк  США  і особисто пані Ксенії  Гапій. Для цих посилок ми використали їхні іграшки, взуття, в'язані шапочки, канцелярію, які вони спільно збирали всією парафією і прислали в Україну на Аскольдову могилу.  За великі  подарункові новорічні набори цукерок щира подяка нашому парафіянину пану Юрію.  За цікаві ілюстровані книги  видавництва «А-ба-ба-га-ла-ма-га» дякуємо родині  наших парафіян Олега та Лідії.  Канцелярію ми використали із заощаджень нашого проекту «Шкільний портфелик», а одяг – із проекту «Гуманітарна допомога».  На закупівлю дітям засобів гігієни, колготок та шкарпеток  було витрачено майже чотири з половиною тисячі гривень із пожертвувань скриньки «АТО», а  1180 гривень на пересилку Укрпоштою із пожертвувань скриньки «Богородиці». Загальна вага наших відправлень становила  200 кілограмів ( по 5 кг кожна посилка!). Утім, неоціненною є саме увага до таких родин. Вони вдячні, що їх не забули. Діти ні в чому не винні!

Слава Станіславська для «Оранти»

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/