Головна

Група «Першого грудня» закликала остарігатися популізму

Популізм, суттю якого є політична корупція, став реальною загрозою українській державності — говорять відомі інтелектуали.

Про це ідеться в поширеному сьогодні зверненні Ініціативної групи “Першого грудня”.В ньому В’ячеслав Брюховецький, Богдан Гаврилишин, кардинал Любомир Гузар, Іван Дзюба, Євген Захаров, Мирослав Маринович, Володимир Панченко, Мирослав Попович, Вадим Скуратівський, Юрій Щербак та Ігор Юхновський звертають увагу суспільства на загрозу популізму як джерела та суті політичної корупції.

“Демократичні, ліберальні цінності піддаються серйозним випробуванням. Авторитарні режими збирають несподівані дивіденди. Популізм буйним цвітом розцвітає і в Україні”, — говорять інтелектуали, зауважуючи, що улюблене заняття популізму — політичний торг.

“Популізм жадібний, і тому продажний. Він залюбки паразитує на соціальних бідах, лукаво спрощуючи складне, безсоромно експлуатуючи найпростіші соціальні емоції, спокушаючи суспільство легкими шляхами до матеріального благополуччя та справедливості”, — йдеться у зверненні.

Учасники групи “Першого грудня” вважають, що суттю популізму є політична корупція. “Порожні обіцянки й грізні «прокльони» на адресу «ворогів народу» – хабар утомленому суспільству. За них він прагне отримати прибуток у нечувано великих розмірах. Популізм миттєво розпізнає “своїх” і лучить їх у мережі корупційної змови”.

Популізм став реальною загрозою українській державності — адже він не здатен до конструктивної праці, йому чужі національні, державні інтереси.

Протиставитись цьому, на думку Ініціативної групи “Першого грудня” можна свідомою солідарністю здорових і творчих осередків суспільства, об’єднаних задля реального реформування країни.

“Протиставити популізмові можна лише громадянську зрілість. А зрілість передбачає відповідальність. За себе, необдурених. За своїх нащадків. За країну, в якій живеш і яка назавжди є твоєю батьківщиною”, — підкреслено у зверненні.

Нагадаємо, що створена у двадцяту річницю референдуму ініціативна група «Першого грудня», до якої ввійшли чільні представники національної інтелігенції: В’ячеслав Брюховецький, Богдан Гаврилишин, кардинал Любомир Гузар,Іван Дзюба, Євген Захаров, Мирослав Маринович, Володимир Панченко,Мирослав Попович, Вадим Скуратівський, Юрій Щербак, Ігор Юхновський, має на меті домогтися встановлення в країні нових правил та сприяти поширенню моральних цінностей.

http://1-12.org.ua/

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/