Головна

ВІД ОНУКА ВЕТЕРАНАМ І НЕ ТІЛЬКИ….. ПРО ПРИМИРЕННЯ В НАШОМУ СПІЛЬНОМУ ДОМІ ПО ДЕРЖАВНОМУ

Киянин, громадянин України, онук воїна УПА та воїна Червоної Армії, онук двох військових вдів. Небайдужий до долі України, небездоганний в праці, в побуті, сім'ї. Щиро про наше, УКРАЇНСЬКЕ.

Всі святкування дня Великої Перемоги наших дідів супроводжувались в останні роки войовничими зіткненнями учасників військового лихоліття: воїнів Червоної Армії та УПА. Задамось питанням - чому досі йде ця шістдесятилітня виснажлива для України війна, кому вона потрібна, чи ми можемо щось всі разом змінити? Подивімося на все по ДЕРЖАВНОМУ.

Одні наші діди бандити, а інші герої. А котрий бандит, а котрий герой? А що синам та дочкам сказати? Якщо хтось може порадити, то будь ласка. Може Наша Україна, можливо Комуністи, чи до Вітренко звернутись? Давайте разом вперто розбиратись. УВАЖНО.

Як пояснити в підручниках історії України сенс цієї руйнівної війни? Чому в одній країні різне бачення історії України? Невже наших дітей та онуків хтось лукаво готує до довготривалого протистояння? Хто, ДІДУСІ, дітей та онуків Ваших зможе утримати від духовної війни?

В душах онуків хтось виховує неповагу до гідної поведінки іншого, хоча й противника. У нас одна країна. РІЗНА, але ОДНА. Молоді покоління з допомогою ветеранів можуть цим розумінням перейнятися!

ПРОШУ ВСІХ до самого завершення статті від МОЖЛИВОГО ОБУРЕННЯ поки що утриматись. ДУЖЕ ПРОШУ.

ПОСЛІДОВНО ПРО ВСЕ. Перш за все. Честь і слава воїнам, що виконували прикази радянської своєї держави і героїчно виконали місію свого життя. Честь і слава воїнам УПА, що щиро захищали свою землю і конкретно свій клаптик землі, мову, прапор, що стали символами нашої держави.

Але, якщо сьогодні тризуб та землі захищати, то герой, а в 40-вих це робили бандити? Як це пояснити нашим школярам?

ВОЇНИ. У Ваших рядах завжди цінувалась щирість та переконаність противника.

Опір по визначенню є смертельно небезпечний вчинок.

На СМЕРТЬ без вигоди бандити не йшли. На смерть без матеріальної вигоди могли йти тільки з любові.

Всіх Воїнів об'єднує любов до свого. Це і є ЗНАЧИМИМ і ОПРАВДАНИМ мотивом вчинків з обох сторін барикад. А хто ж їх роз'єднує?

З часом ПОЛІТИКИ та ІМПЕРСЬКІ МУЖІ принизили любов одних воїнів до рівня бандитизму, а інших бійців оспівували трохи одностороннє величаво у викривленому світлі. Так потрібно було панівній ідеології того часу.

ДИВНЕ ПИТАННЯ виникає. ЧОМУ любов одних визнана, а любов інших засуджується? Невже любов буває РІЗНА? А що то за любов РІЗНА? То, мабуть, політики та пропагандисти видумали любов та патент отримали. ДАВАЙТЕ ВНИКАТИ в суть цього винаходу.

Всі ДЕРЖАВНІ мужі всіх часів збирали землі і народи. Проблем матеріальних, побутових в усіх держав багато. Проте...

ЄДНІСТЬ духовна і територіальна - основа міцності держави. В цьому суть бачення питання по ДЕРЖАВНОМУ. А в нас УСІХ є проблема.

Давайте поговоримо про ЄДНІСТЬ ДУХОВНУ. Всупереч давнім поважним поглядам.

ШАНОВНІ УЧАСНИКИ ЛИХОЛІТТЯ. Ви всі гідні поваги. Проте йде світоглядна війна, війна амбіцій.

Що всім заважає признати право кожного на любов до свого? Що заважає признати те, що не могла бути інформація цілком правдивою про воїнів УПА в устах комуністичних пропагандистів? Хто і що перешкоджає визнати, що коментарі пропагандистів про УПА ДОВГІ РОКИ були замовними?

Та воїни всіх народів завжди шанували супротивників за стійкість, переконаність, твердість. У цьому суть і смисл ПОВАЖНИХ змагань.

ПРОТЕ ПРОШУ УВАГИ. Хіба всі учасники протистоянь по обидва боки барикад переконливо не продемонстрували всього цього набору лицарства? А може хтось свідомо не бажає цього всього бачити саме по обидва боки барикад? Чи може сталінський режим був бездоганний? Чи протистояти сталінській тиранії наодинці менш героїчно, а ніж воювати проти гітлерівської чуми? Чи може комусь гостроту погляду та ясність сприйняття притупили пільги та святкові армійські сто грамів горілки? Чи може болісно сприймається можлива втрата монопольного свого права на істину впродовж кількох десятиліть?

Чи може воїни УПА за весь радянський час мало вистраждали, чи репресивні органи не обмежували їх та їхніх дітей в роботі, кар'єрі? Навіть по радянських законах вони та їхні родини повністю спокутали вину перед комуністичним режимом.

ШАНОВНІ ВЕТЕРАНИ. Скільки по радянських чи українських законах катів НКВС понесли покарання за злочини комуністичного режиму? Скільки було процесів по злочинах НКВС? Скільки? Чи немає за що судити, чи немає кого?

ВОЇНИ УПА. Для солдат Червоної Армії ви по справжньому дійсно були ворогами. Це потрібно прийняти. Це природній наслідок принципів існуючої на той час держави. Одностороннє висвітлення сторінок історії не позбавляє вас від признання своїх злочинів згідно законів радянської держави. По іншому вас не могли сприймати воїни Червоної Армії. А крім того військове протистояння приводило і до неоправданих інколи вчинків, що любов'ю до України не виправдаєш.

Ваші образи і болі сьогодні не аргумент для воїнів Червоної Армії йти з вами на ПРИМИРЕННЯ. Ви теж грішили. Ви з своєї сторони повинні визнати цей момент. Від цього залежить ПРИМИРЕННЯ. Це не відступ. Це УСВІДОМЛЕНІ взаємні кроки для зближення. Перевірка на ГОТОВНІСТЬ до взаємоповаги. Червоноармійці споглядатимуть ваші кроки, а ви їхні. Тут оступитись НЕ ДОЗВОЛЯЄТЬСЯ!

Якщо хто ЗАВИЩИТЬ планку амбіцій та претензій, чи ПРИНИЗИТЬ значення ПРИМИРЕННЯ, то ЗІРВЕ всі перспективи до зближення. БУДЬТЕ УВАЖНІ. ВСІ.

ПРИМИРЕННЯ ПЕРЕДБАЧАЄ: 1 - признання воюючими сторонами та всіма сучасниками законів існуючої на момент протистоянь держави і законів сьогоднішньої держави; 2 - визнання ПРАВА всіх ЧЕСНИХ людей праці любити і захищати своє; 3 -

свідоме констатування всіма сторонами негативного впливу партійної монополії на інформацію та викривлений вплив цієї монополії на формування свідомості людей.

ЧОМУ НЕМАЄ ПРИМИРЕННЯ? Можливо й тому, що цим великим державним питанням опікуються вихованці радянського часу. Зразковим вихованцям того часу теж потрібно переосмислити засвоєну монопольну інформацію про події 40,50-х років. В їх руках не тільки долі ветеранів протистоянь. Ці державні мужі утримують цілий пласт суспільної думки, значимої для формування української політичної нації. Є велика потреба переосмислити добре завчене.

Багато питань, але історія уже без нас всіх дає потрохи відповідь. Наприклад. Тризуб, синьо-жовтий прапор з хронів офіційно витягнули. Приватну власність повсюди відновили. А червоний прапор з серпом та молотом офіційно зняли з флагштоків в Москві, Ризі і в Києві теж. Як все ДОКОРІННО помінялось?

ВОЇНИ УПА, як і ВЕТЕРАНИ, воювали з любові до свого. Сьогодні вони нічого не випрошують. Справа не в грошах. Вони з почуттям ГІДНОСТІ очікують, що їхню любов до України, за яку вони до того ж воювали, належно оцінять та перед онуками признають. ВСІМ НА КОРИСТЬ! Щоб в майбутньому онуки були впевнені, що Україна СВОЇХ героїв не забуває.

ЧИМ ЖЕ НАМ ПОТРІБНО ПОСТУПИТИСЬ? І КОМУ ПОТРІБНО ПОСТУПИТИСЬ?

Всім потроху. Ветеранам Червоної Армії, зокрема, потрібно ПРИЗНАТИ право воїнів УПА на свою правду. ВИЗНАТИ, що правда про ті історичні події та багато інших подій була монополізована, а відповідно й свідомість певної частини громадян України викривлена. А ця викривлена свідомість впливає на долю України через волевиявлення громадян при виборах.

Ветерани Червоної Армії при цьому НЕ ВТРАЧАЮТЬ заслуженої поваги, а як воїни отримують повагу за гідний державний крок, який принесе ПРИМИРЕННЯ в своєму домі.

НЕВЖЕ гордість, зверхність, самозакоханість потрібні нашій великій українській багатонаціональній сім'ї?

Ні! ВСІМ потрібні повага до себе та повага до всіх, взаєморозуміння як громадянам однієї єдиної держави, мир та злагоджена праця. Воїни проявили свою жертовність на полях війни. Проявіть сьогодні необхідну жертовність в мирний час. Це не принижує Ваші подвиги.

ВЕТЕРАНИ. Ви вміли постояти за свою державу. Ви звичні виконувати прикази. Любов до України, до своїх родин повинна приказати Вам піти на ПРИМИРЕННЯ.

Ті, хто утримує Вас від ПРИМИРЕННЯ, і є свідомими чи несвідомими ворогами України. Ви знаєте їх в обличчя, подивіться їм в очі, ДОПОМОЖІТЬ їм вникнути в суть ПРИМИРЕННЯ. Ті, що вичікують з ПРИМИРЕННЯМ - утримують українців в стані руйнівної війни. Війна йде за право та необхідність поважати ГІДНІСТЬ один одного.

ЗГУБНО сьогодні для всіх боротись за збереження радянських міфів. Скільки на це сил та енергії йде.

ПОЛІТИКИ. Невже Ви забули чи не допускаєте, що й у вашого опонента хоча б з одного питання може бути розумна думка? Ну хоча би для пристойності признали б один раз. Ні, мочить так мочить! Щоб однопартійні колеги не запідозрили в симпатіях.

ПОЛІТИКИ. ПРИМИРЕННЯ давайте дружньо ініціюємо. Ви свій шанс не упустили. Та ви не бійтесь ПРИМИРЕННЯ. Та не бійтесь. Ви постійно клянетесь в любові до України.

То що таке НЕЗБОРИМЕ заважає вам ВСІМ підтримати ПРИМИРЕННЯ ветеранів?

ШАНОВНІ політики, або ви думаєте про УКРАЇНУ В ЦІЛОМУ, або ВИ ТИХЕНЬКО ВТІШАЄТЕСЬ, ЩО КОГОСЬ ПОКИЩО ОХМУРИЛИ!

БІЗНЕСМЕНИ. Щодня вам достатньо головного болю. Вимушене голосування за СВОЇХ і за майбутні дивіденди вже мабуть тяготить. А діти ростуть! І бачать мотиви голосування батьків! Вчора називали бандитами одних за захист свого. А чи в критичній ситуації і ВАС за захист свого не назвуть бандитами? А чи не набридло вам всякий раз при виборах болісно гадати, а чи на того я поставив?

Ви по законах бізнесу знаєте ціну лицемірства, сумнівним домовленостям з сумнівними особами. Підтримайте ПРИМИРЕННЯ.

МОЛОДЬ. З ПРИМИРЕННЯМ всіх протилежних сторін ваше майбутнє буде набагато світлішим. І навіщо вам самим в майбутньому це обтяжливе протистояння? Долучайтесь.

ВСІ ПРАЦЬОВИТІ. Хто ж все таки утримує учасників боїв від ПРИМИРЕННЯ? Давайте допоможемо нашим орденоносним дідусям піти на ПРИМИРЕННЯ! Вам потрібні спокій та повага в країні, в сім'ях? Давайте РАЗОМ.

ОФІЦЕРИ, СОЛДАТИ. Вас противники ПРИМИРЕННЯ постійно ставлять перед вибором, а хто герой? В різних регіонах все по різному. Невже це підвищує боєздатність наших військових частин?

Ветерани. Чи у Вас є впевненість, що Ваша Вітчизна надійно захищена? Від ПРИМИРЕННЯ більше залежить, а ніж від ФІНАНСУВАННЯ! На Ваших героїчних вчинках мільйони вчились захищати Батьківщину! Допоможіть нашим сьогоднішнім воїнам!

ДІЯЧІ КУЛЬТУРИ. У вас те саме що й у військових. Поки ми всі сперечаємось Росія нам пропонує дуже настирно своїх героїв. Молодці в Росії! Швиденько розібрались! А в нас проблема. Чи має КУЛЬТУРА без ПРИМИРЕННЯ перспективу? Ваш голос повинен бути дуже гучний.

ІСТОРИКИ. Звідки взялись куркулі, бандерівці? Що в них спільного, чому їх бандитами назвали? Є така думка, що ВСІ ВОНИ ПРОСТО СВОЄ ЗАХИЩАЛИ. Саме за це знищували мільйони людей. Чи це так? Допоможіть розібратись.

ПРИМИРЕННЯ - це свідчення щирої любові до України, ДУШЕВНОГО ОНОВЛЕННЯ, це розрив з руйнівною частиною ПРИРОДНЬОЇ, НОРМАЛЬНОЇ ностальгії за радянським минулим. Ветерани, ви доведете, що вмієте перемагати не тільки зброєю в руках, але й оновленим духом переможців. Вам, воїнам, нічого ділити між собою.

Пані ПРЕМЄР-МІНІСТР. Ветеранам УПА не потрібні бюджетні додаткові видатки. Вони просто чекають ВЗАЄМНОГО вияву любові своєї України до своїх захисників. Зберімося всі разом, здолаймо хронічну кризу в наших стосунках заради цієї болісної сторони на тілі України.

Пане ГОЛОВО ВЕРХОВНОЇ РАДИ. Мобілізуйте вищий орган управління держави України на серйозну справу. Україні потрібно назавжди покінчити з війною, на початок, хоча би на цьому фронті.

ДЕПУТАТИ. Викресліть з своїх запрограмованих промов цей клаптик злоби і на екранах телевізорів ваші охайні обличчя стануть світлішими.

КОМУНІСТИ. СОЦІАЛІСТИ. Про класову боротьбу сьогодні ні слова! Амбіційну, спекулятивну війну пора зупинити! ВСІ ГЛИБОКО переконані, ваші голоси в ПРИМИРЕННІ дуже багато значать. Ні це не капітуляція. Ви після ПРИМИРЕННЯ постанете як партії загальноукраїнські і назавжди перестанете бути партіями вибраних. Переконайте своїх прихильників. Боляче, РОЗУМІЄМО. Тонка у Вас робота.

БЮРОКРАТИ, ЮРИСТИ. Ви можете миттєво підготувати необхідні документи. Зволіканням не можна згубити шанс! Перейміться цим питанням. Ви для України можете зробити НЕМОЖЛИВЕ.

ЖУРНАЛІСТИ. Можливо тема не формат для когось. Проте, вас вчили заробляти на воді, а гордитись серйозним. Потрібно залучити ширшу аудиторію, щоб надійно розсіяти застарілі широкі образи та стереотипи.

ГОСПОДАРІ КАНАЛІВ. Якщо дружньо розв'яжемо це питання, то всі будемо в рівних бізнесових умовах. Формат розшириться для всіх.

ЗАХІДНЯКИ, СХІДНЯКИ. Ви не втомились напружуватись в рідній державі при перетині ШТУЧНИХ ДУХОВНИХ кордонів? Сто грам п'ємо обачно в новій компанії, деякі теми історії запобіжно оминаємо, сватаємось і то до сватів приглядаємось, щоб бува не москаль, чи бандерівець. Дурня. ПРИМИРЕННЯ потрібне.

ПРЕЗИДЕНТИ КРАВЧУК ТА КУЧМА. Знаємо. Є ще порох в порохівницях. Ви розуміли, що це питання при Вас було не на часі. Саме так. Що Вам підказує Ваша мудрість та досвід сьогодні? Данилович, Макарович, пора? Тоді долучайтесь. Без Вас таку справу? ПРИМИРЕННЯ та без Вас?

НЕБАЙДУЖИМ. ПРИМИРЕННЯ - це душевний МАЙДАН для ВСІХ. Ще одна цеглина в надійний фундамент України. Тільки цей МАЙДАН гарантовано після переконливої, грамотної суспільної дискусії об'єднає Україну.

Проте можливі СУМНІВИ потрібно розсіяти та ПОБОЮВАННЯ зняти. Разом, переконливо, авторитетно, з ПОВАГОЮ, терпеливо. Заради ПРИМИРЕННЯ.

ДИСКУСІЯ надоїдлива і переконлива потрібна не для з'ясування стосунків, а для усвідомлення ГЛИБИНИ переваг ПРИМИРЕННЯ над сварками. Це швидше роз'яснювальна робота переконаних керівників в необхідності ПРИМИРЕННЯ .

КОМАНДИРИ. Обов'язково з ОБОХ СТОРІН. ОДНОЧАСНО. Тільки якщо маєте переконане та свідоме розуміння цього значимого суспільного акту. Червоноармійцям та бандерівцям, всьому суспільству допоможіть зрозуміти, що дасть ця суспільна згода і чим ця згода мотивована. Це не лицемірство! Це УСВІДОМЛЕНА суспільством визріла згода. Основа ЗГОДИ - ПОВАГА.

ПРИМИРЕННЯ - це як перехід з ПІДЛІТКОВОГО віку в ЗРІЛИЙ. Всім дуже знайомий.

ЕТАП взаємних звинувачень ми вже проходили. По темі ПРИМИРЕННЯ тільки ПОЗИТИВ. Хто поки що не усвідомлює змісту ПЕРЕСТАНОВКИ пріоритетів нехай сидить дома.

ПРИМИРЕННЯ - внутрішня справа України! НІЯКИХ гостей на цю тему. Це сімейна справа. Нашій сім'ї потрібен сімейний затишок, інститути СНГ нам не допоможуть. Ну як так на сімейну раду сусіда чи сусідку звати? Це ж не чергова телевізійна булька, а сімейна рада, сімейна рада!

УВАГА. Туди, на відміну від усіх політичних телевізійних шоу, ВСІ повинні прийти з УСМІШКОЮ, а вийти з переконаним почуттям ЗАДОВОЛЕННЯ! Переконаністю, що в сім'ї щось змінилось на краще.

А хто має намір позмагатись будь в чому, то на телевізійні шоу нехай спішить. ПРИМИРЕННЯ - не та тема, не ті задачі, не ті внутрішні установки. ПРОШУ ПОЧУТИ. То не та тема. І не та компанія.

Це ДОБРОЗИЧЛИВА СІМЕЙНА НАРАДА по одному з багатьох питань нашої держави. Тут культурний ТАКТ потрібно виявити! ВІДЧУТТЯ задоволення від ПРИМИРЕННЯ потрібно вловити! Тут не потрібно проявляти бійцівські чи ораторські здібності.

ВСІМ, ВСІМ. Перерахуймо те, що розділяє нас в духовному плані: мова; релігійні конфесії; політичні погляди; різне радянське минуле; різне імперське минуле; різне виховання поколінь; одні виросли в Україні, а інші в СРСР; титульна нація... Мало?

То як це далеко не все ще сприяє СТАНОВЛЕННЮ єдиної політичної нації?

ДЕРЖАВНІ МУЖІ. Невже у вас немає відчуття загроз? Тишком інформаційні 1-4 Антиукраїнські фронти роблять свою справу. Щоб бува не спізнитись Вам, поважні. Краще ПЕРЕ..., а ніж НЕДО... Золоте правило.

ПРИМИРЕННЯ виявить перед чесним народом місце кожного в добрій справі. Який це додатковий значимий результат!

ЧАС працює на вирішення проблеми, але то не є ВИХОВНЕ вирішення проблеми. ВСІМ нам потрібно ОНОВЛЕННЯ свідомості. Ми повинні винести уроки.

А тим часом зважте, скільки добрих справ партизанські ворожі цілі бригади, та не з лісів, а з затишних кабінетів, під укіс пустили вже під ноги нам?

ПРИМИРЕННЯ Може це на сьогодні поки що не ПРІОРИТЕТ для когось? Але ПРИМИРЕННЯ? Для всіх? НАЗАВЖДИ? Ну хто може виступати проти справи державної ваги? Звичайно, цю значимість потрібно грамотно, масштабно, старанно всім довести. Без ДОБРОТНОЇ підготовки ПІДНЯТЕ питання може розділити нас знову. Силою та наскоком цю справу не підняти.

ПАНЕ ПРЕЗИДЕНТЕ. Ви почали! Ви знали на що йшли! 1-4 Антиукраїнські фронти перед Вами завжди і в усьому! Підлеглі чекають команд Головнокомандуючого на цій ділянці фронту тільки для масованого наступу і кінцевої Перемоги.

Потрібна Світоглядна Перемога всіх для всіх.

ПАНЕ ПРЕЗИДЕНТЕ. До 9 Травня довести назріле ПРИМИРЕННЯ до логічного завершення не знаю чи можна і чи є в тому така потреба ? Але то рівень задач Головнокомандуючого. День Перемоги самодостатній величний день нашого народу! А ось тишина на ниві ПРИМИРЕННЯ хвилює.

Ви посприяли повнішому прозрінню суспільства на тему Голодомору, Батурина та інше. А на ниві ПРИМИРЕННЯ, схоже, вже пора врожай збирати. І кому як не Вам разом з УКРАЇНСЬКИМ НАРОДОМ? Дякую. З повагою.

Ви посіяли у всіх зерна поваги до Героїв України ВСІХ ЧАСІВ, а ПРИМИРЕННЯ дасть необхідний спокій хоча б в якісь частині душі КОЖНОГО українця.

Тільки пробачте. ПАНЕ ПРЕЗИДЕНТЕ. Виступ після ґрунтовної підготовки суспільної думки повинен бути Ваш, не протокольний, не адміністрації. Вашу любов до України по протоколу не випишеш.

Ми теж бажаємо випити 100 фронтових і на спільний День ПРИМИРЕННЯ. А досі невирішене питання ПРИМИРЕННЯ обов'язково потрібно вирішувати тільки до чи після застілля. Тільки не в День Перемоги.

УКАЗУ ПРО ПРИМИРЕННЯ НЕДОСТАТНЬО. ОБОВЯЗКОВО ПОТРІБНО ВСІХ ПЕРЕКОНАТИ. ПРОСТО УКАЗ РОЗДІЛИТЬ СУСПІЛЬСТВО. А НАМ ПОТРІБНЕ СВІДОМЕ ПРИМИРЕННЯ ЯК ВКРАЙ НЕОБХІДНИЙ ВИБІР СУСПІЛЬСТВА.

Шановні ветерани, всі громадяни України! ПІДТРИМАЙМО ПРЕЗИДЕНТА. Це ВСІМ нам потрібно.

ПРИМИРЕННЯ - це НАША справа і сьогодні НАШ день.

МИ ВСІ НЕ СВЯТІ. АЛЕ ДОСИТЬ НАМИ СМИКАТИ!

Нам потрібно будувати свою оселю в спокої на заздрість нашим недоброзичливцям і всупереч нашим недоброзичливцям.

Сьогодні нам потрібний кінцевий продукт. ПРИМИРЕННЯ.

ПРИМИРЕННЯ назавжди змінить суспільний портрет України.

Нам потрібні УСМІШКИ і ЛЮБОВ.

Надіюсь на те, що на кінець то з своїми дідами розберусь. Хто герой з них?

ТА ОБИДВА ВОНИ ГЕРОЇ!

БОЖЕ, ДОПОМОЖИ. ДАЙ ВСІМ МУДРОСТІ, МУЖНОСТІ, ЖЕРТОВНОСТІ.

ДУХОВНІ ПАСТИРІ всіх віросповідань, конфесій.

Допоможіть в цій БОЖІЙ справі.

Ви знаєте краще всіх, що ПРОЩЕННЯ вище ПРАВОСУДДЯ.

Об'єднайтесь в молитві за Україну.

Об'єднайте ВСІХ прихожан в молитві за Україну.

Ваша місія ЛЮБОВІ так потрібна сьогодні Україні.

Ви ВЖЕ і ПОСТІЙНО з всією Україною.

Все добре починається в ЛЮБОВІ і виростає в ЛЮБОВІ.

 

Маркевич Богдан для «Оранти»

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/