Головна

«ДІТИ МИЛОСЕРДЯ»

Вже котрий рік при церкві Святого Миколая на Аскольдовій Могилі діє новий проект, назву якому придумали самі учасники: «Діти милосердя». Стараннями настоятеля церкви отця Ігоря Онишкевича та його помічників створено спільноту дітей, які мають певні потреби в спілкуванні і опіці. Їх гуртують християнські цінності, спільна праця та відпочинок.

Спільноту відвідує близько 10 дітей різного віку, які збираються у п'ятницю о 17 год., у суботу о 12 год. та у неділю зранку по закінченні третьої Служби Божої у церковній хатині. Після молитви і обіду для них проводяться катехитичні заняття, діти розучують християнські обрядові пісні, бавляться в ігри: шашки, бадмінтон; зимою катаються на лижах, санках, ліплять сніговиків, а також малюють, роблять аплікації. Тут діти отримують духовну науку, вчаться товаришувати між собою.

Парафіяни церкви допомагають у цій справі в різний спосіб. Так, пані Марія неймовірно смачно готує їжу для дітей, робить це регулярно і з великою любов'ю. Пані Наталія Гресько закуповує продукти, маючи трьох власних діток, завжди знаходить час для цієї справи. Дмитро Засульський займається хлопцями - навчає та організовує їх, ходить по воду до Києво-Печерської Лаври. Парафіянин пан Володимир Треньчук навчає хлопців столярної справи, зокрема, разом вони вчилися робити шпаківні. Пані Ірина Савицька організувала екскурсію до Українського центру народної культури «Музей Івана Гончара», а також діти відвідали «Світлицю» на подвір'ї музею, де вчились робити писанки. Пані Надія Кучерява щонеділі навчає молодих людей співати християнських, а також патріотичних, народних пісень, бавитися в народні ігри.

Паню Оресту Цибрівську багато дітей називають своїм другом - і це є найвища оцінка тої сердечної турботи, яку здійснює ця тендітна жінка, щиро піклуючись про дітей, котрі їй довірені і проводять з нею найбільше часу. Молода дівчина Ганнуся Шостак також кожної п'ятниці займається дітьми, допомагає прибирати, опікувалась придбанням шкільного приладдя для дітей. Церковна громада подбала щоб до 1 вересня у 2008 р. усі діти були забезпечені всім необхідним для навчання: одягом, взуттям, книгами, приладдям. Спеціальна скринька для пожертв на ці потреби постійно знаходиться у церкві і кожен раз наповнюється щедрою допомогою від жертводавців. Ці кошти також витрачаються на оздоровлення дітей у Карпатах та на морі. Також до церковної хатини приходять потребуючі люди і одержують тут допомогу.

Найсуттєвішим у цій справі, є те, що вона збагачує всіх учасників. Люди, жертвуючи своїм часом, досвідом, вміннями, коштами, отримують, натомість неоціненне - тепло серця, довіру, щиру приязнь, радість в дитячих очах .

Любов Крупник для «Оранти»

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/