Головна

Група «Першого грудня» підтримала ініціативу бізнесу розпочати діалог довкола суспільного договору

smalУкраїнські інтелектуали схвально оцінили заклик великого і середнього бізнесу до консолідації задля подолання кризи в країні.

Українська бізнес-ініціатива, до якої увійшли представники великого й середнього бізнесу, оприлюднила 1 лютого звернення «Український бізнес суспільству та владі». Підприємці закликали всі кола громадськості до відкритого  загальнонаціонального діалогу, метою якого є вироблення нового суспільного договору про спільні цілі та взаємні зобов’язання бізнесу, влади та суспільства і подолання кризи в державі.

Ініціативна група «Першого грудня» провела консультації з підписантами декларації та привітала такий акт свідомої української бізнес-еліти, який свідчить про стурбованість і відповідальність частини національного бізнесу за стан справ у країні.

На думку учасників Ініціативної групи, деклароване прагнення до «єдиних прозорих правил, ефективно ефективної моделі розвитку країни» може означати, що бізнес, як і суспільство, усвідомлює критичність існуючих загроз та необхідність спільної праці задля розвитку.

Звернення «Український бізнес суспільству та владі» перегукується з духом «Слова про свободу та відповідальність», яке в листопаді 2015 року оприлюднила Ініціативна група «Першого грудня». Інтелектуали звертали увагу на потребу об’єднання зусиль влади, підприємців, церков, громадських лідерів і волонтерів задля задоволення суспільного запиту на новий суспільний договір про правила життя нашого суспільстві.

«Чесний діалог — це шлях до встановлення атмосфери довіри в країні; це можливість виробити чіткі правила, за якими має жити вільна від корупції і «кривосуддя» Україна, в якій матимуть місце врівноваженість між владою та бізнесом, між бізнесом і громадянським суспільством та між громадянським суспільством і владою», — ідеться в позиції Ініціативної групи «Першого грудня» щодо Декларації української бізнес-ініціативи.

Україна, наголошують учасники Ініціативної групи“Першого грудня”,  як ніколи, потребує відповідальності своїх громадян, консолідації довкола базових загальнолюдських цінностей, чіткої стратегії і дії.

До Ініціативної групи “Першого грудня” ввійшли провідні представники української інтелігенції: В’ячеслав Брюховецький, Богдан Гаврилишин, кардинал Любомир Гузар, Іван Дзюба, Євген Захаров, Мирослав Маринович, Володимир Панченко, Мирослав Попович, Вадим Скуратівський, Юрій Щербак, Ігор Юхновський

http://1-12.org.ua/

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/