Головна

Не Папи змінюють Церкву і серця, а молитва

pope-francis_8Молитва чинить чуда, не даючи серцю закам’яніти і забути про набожність. На це вказав Папа Франциск - молитва вірних змінює Церкву, що Церква прямує вперед не завдяки Папам, єпископам чи священикам, а завдяки святим.

Проповідник коментував біблійну розповідь про молитву старозавітної Анни, яка випросила у Бога сина Самуїла, та про священика Елі, який спостерігаючи за її молитвою, спочатку подумав що вона нетвереза й намагався прогнати її зі святині, а пізніше, довідавшись, що причиною її стану є журба та горе, поблагословив.

«Анна молилася у своєму серці, ворушилися лише губи, але голосу не було чути. Бачимо сміливість жінки віри, яка своїм болем, сльозами випрошує у Господа ласку, – сказав Святіший Отець. – У Церкви чимало таких добрих жінок, дійсно багато, які моляться, немовби закладаючись з Богом. Згадаймо лишень про велику святу Моніку, яка своїми сльозами змогла випросити благодать навернення свого сина святого Августина. І таких є багато…».

Священика Елі Папа назвав «бідолашним чоловіком», до якого він відчуває «деяку симпатію». «Я в собі знаходжу вади, які мене уподібнюють до нього, тож добре його розумію». – пояснив він, додаючи: «З якою ж легкістю ми осуджуємо інших, з якою легкістю нам бракує пошани, аби сказати: якщо не знаю, що ця особа має на серці, то краще промовчу». А коли у серці бракує співчуття, «то завжди думаємо зле про інших».

Далі проповідник порівняв молитву Анни до молитви Ісуса в Оливному саді, коли Спаситель відчував смуток і біль, аж обливаючись кривавим потом. Ще однією спільною рисою є смирення перед Богом. «Іноді ми молимося, просимо про щось у Бога, але дуже часто не вміємо дійти до цієї боротьби з Господом, до сліз, щоб благати, випрошувати необхідну ласку», – зазначав Святіший Отець, ще раз розповівши історію про чоловіка з Буенос-Айресу, який після того, як його вмираючу доньку вночі забрали до лікарні, вирушив до Марійського санктурію та цілу ніч молився перед його зачиненою брамою, а вранці застав дівчину зціленою.

«Молитва чинить чуда, – підсумував Папа. – Вона також чинить чуда і для тих християн, чи то мирян, чи священиків або єпископів, які втратили побожність. Молитва вірних змінює Церкву. Церква прямує вперед не завдяки нам, не завдяки Папам, єпископам, священикам, монахиням… Церква прямує вперед завдяки святим. А святими є люди, сході до тієї жінки, святими є ті, які мають відвагу вірити, що Бог може все зробити».

http://uk.radiovaticana.va/

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/