Головна

Молодь парафії на зустрічі ТЕЗЕ

IMG_2895Короткий щоденник молодіжної групи паломників

24 грудня 2015 р. Б. по обіді група паломників, молодь парафії св. Миколая Мирлікійського з Аскольдової Могили, вирушила зі Львова на зустріч ТЕЗЕ у Валенсії і тримала напрямок до Лейпцига, а це практично тисяча кілометрів.

25 грудня 2015р. Б. Різдво Христове зустріли молитвою в Дрездені, прибули о 8 годині ранку. Була двогодинна екскурсія містом, цікаві зустрічі.

Цього ж дня переїхали у Лейпциг. Місто відоме своїм університетом і ярмарками, завдяки яким і отримало неофіційну назву messestadt (місто ярмарків) Ми бачили Музей «Runden Ecje» і церкву св Миколая, ринкову площу. Тут зупинились на 9 годин.

26 грудня 2015 р. Б. Париж, найкрасивіше місто в світі, воно заповнене історичними місцями, архітектурою, мистецтвом і в той же час, по сучасному високотехнологічне. Ми бачили Собор Паризької Богоматері, Ейфелеву вежу, палац Версаль, музей Лувр, тріумфальна арку.

На 4-ий день подорожі, 27 грудня 2015 р. Б. ми прибули до Ліону. Бачили Базиліку Нотр-Дам-де-Фурв'єр, фонтан Бартольді, Кафедральный собор Йоана хрестителя, Площу Белькур і ще багато красивих місць.

28 грудня 2015 р. сьогодні, о 14:00, ми прибули у Валенсію, нас зустріли волонтери ТЕЗЕ, далі нас всіх розмістили по родинах. О 19:00 ми мали спільну молитву в Catedral Plaza de la Virgen. Потім ми мали вільний час і вечерю у родинах де нас поселили.

Фото: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1104931079539505.1073741931.198406070192015&type=3&uploaded=26

Віталіна Онишкевич, для «Оранти»

Папа до молоді: Майте мужність милосердя

Ставати «оазами милосердя», зокрема «для численних мігрантів, які дуже потребують прийняття» закликав Папа Франциск юнаків і дівчат, які цими днями зібратися в іспанському місті Валенсії та 38-ме новорічне «Паломництво надії на землі», організоване екуменічною спільнотою з Тезе.

У посланні, яке учасникам вже традиційної молодіжної зустрічі від імені Святішого Отця надіслав Державний Секретар Апостольської Столиці кардинал П’єтро Паролін, читаємо, що Папа дуже цінує той факт, що вони обрали милосердя темою цьогорічної зустрічі, висловлюючи подяку за їхнє заанґажування у цю сферу, використовуючи креативні сили, притаманнні молодості.

«Також і ви, – читаємо у посланні, – бажаєте, аби милосердя виявилося в усіх його вимірах, включаючи і соціальний. Папа заохочує вас бути витривалими на цьому шляху, мати сміливість милосердя, яка приведе вас не лише до отримування його для себе самих у своєму особистому житті, але й щоб бути близькими до тих, хто зазнає труднощів».

Зазначивши, що всюди, де присутні християни, «кожен повинен могти знайти оазис милосердя», Святіший Отець пригадує, що брат Роже, засновник спільноти в Тез? відзначався любов’ю до бідних, найзнедоленіших, тих, хто на перший погляд, нічого не значив, вміючи засвідчити своїм життям, що молитво крокує поруч із солідарністю. Отож, завдяки «здійсненню солідарності й милосердя» можна досвідчити «вимогливу радість, сповнену сенсом, до якої кличе Євангеліє».

«Святіший Отець бажає, щоби протягом цих прекрасних днів, які зібрали вас у Валенсії на молитву й взаємоподіл, ви змогли ще краще пізнати Христа, Який є обличчям Отцевого милосердя», – читаємо наприкінці послання, що завершується щиросердечним благословенням Папи Франциска для юнаків і дівчат, які беруть участь в зустрічі, для братів спільноти Тезе і для всіх тих, хто приймає паломників у своїх домівках.

Джерело: Радіо Ватикан

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/