Головна

«Нас Люблять!»

1216986«Несіть хворим Бога. Це матиме більшу вартість, ніж будь-яка інша послуга». Святий о. Піо.

Коли ми провідували і вітали наших Захисників, зустріли Олександра, який проходив курс лікування після порання. Де Він був поранений, яке у нього поранення навіть не пригадуємо, та нас вразило найбільше те, як Бог своєю рукою веде саме до тих хлопців яким найбільше потрібна проста, щира розмова, інколи навтіь без запитань.

Маючи нагоду пройтися столицею України, Олександр окрім докірливих поглядів та невторопних запитань на кшталт: «а від кого Ви нас захищаєте? там же на Сході не має російського війська…», а часом і грубих слів від перехожих столиці на свою адресу, нічого доброго за короткий час перебування в Києві так і не почув.

У госпіталь, після такої прогулянки, повертався із думкою: - «ми, вояки, захищаємо рідну землю, жертвуємо своїми родинами, добровільно відмовляємось від усіх благ цивілізації, бо це прямий обов’язок, а тил..? а тил мовчить, навіть не зайде в собі сміливості сказати просте спасибі»... Аж раптом,.. відкриваються двері і заходять звичайні Україночки, просто привітати із з Покровою та Днем Захисника.

У такі хвилини розумієш, що не потрібно ламати голову з чим іти та як іти - просто треба йти. Такий простий людський прихід є тим промінчиком надії про що свідчать слова Олександра: «Я не можу Вам висловити свою вдячність! Ви просто засвідчили своїм приходом те, що Ми не даремно захищаємо Україну, не даремно помираємо, не даремно зносимо всі тягарі і розчарування війни».

Олександр пообіцяв нам: «коли Ми будемо повертатись додому з перемогою Ви нас будете зустрічати».

Чекаємо Вас, наші любі Захисники.

Василина та Марія Томишинець, для «Оранти»

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/