Головна

Дорогою добра та краси

Від 22 до 24 травня в Київській Трьохсвятительській духовній семінарії відбувся семінар "Дорогою добра та краси", який організувала Патріарша катехитична комісія УГКЦ.

Проводили семінар с. Луїза Цюпа, СНДМ, д-р, заступник голови Патріаршої катехитичної комісії, директор Катехитично-педагогічного інституту УКУ, п. Назар Дуда, викладач, керівник програм КПІ УКУ, та п. Наталя Мусій, викладач, референт КПІ УКУ.

Учасниками заходу були брати-семінаристи 5-го курсу, студенти 1-го курсу Катехитично-педагогічного інституту УКУ, монахині та активні миряни Київської архиєпархії.

В основу запропонованої програми лягло вивчення християнських цінностей у світлі Божого Слова та вчення великого митрополита Андрея Шептицького. Метою семінару є розвиток практичних навичок в організації та проведенні літніх християнських таборів, поглиблення знань про визначну постать українського народу - слугу Божого Андрея Шептицького.

У п'ятницю, 22 травня, по прибутті до семінарії учасники семінару мали змогу познайомитися і відвідати першу тематичну зустріч про те, як творити в таборі середовище радості і любові. Справжня радість - це коли Бог перебуває в наших серцях. Життя табору має бути добре організоване. Усе повинно бути сплановане та розписане заздалегідь. Завжди має бути альтернатива, наприклад, на випадок дощу. Правила одні для всіх. Ніколи не кричати на дитину, а завжди старатися вирішити проблему мудро і спокійно. У таборі дитина вчиться різних корисних, потрібних, важливих і святих речей, але головне її не перевантажувати, всього в міру і тільки головне.

Наступного дня після Божественної Літургії та спільного сніданку продовжилися лекції, темами яких стали організація структури та програми табору, молитва в таборі, робота в групах. Наприкінці дня учасники семінару відчули себе дітьми, погравши у "Велику гру" і відвідавши практичний урок про дозвілля в таборі.

У неділю відбулася Божественна Літургія, яку очолив о. Петро Жук, ректор Київської Трьохсвятительської духовної семінарії, у співслужінні з духівником семінарії о. Єронімом. Під час проповіді о. Петро наголосив на тому, що кожен християнин є певною мірою катехитом, можливо, не завжди як вчитель, але як вірний послідовник Христа. Після Служби Божої був сніданок, остання тематична зустріч, присвячена програмі "Дорога добра та краси". На цій зустрічі говорили про християнські цінності, якими жив і про які свідчив митрополит Андрей: любов, радість, мир, терпеливість,  милосердя, доброта, віра, лагідність і поміркованість.

На завершення семінару учасники поділилися приємними враженнями і подякували ректору семінарії о. Петру за чудову організацію заходу в стінах семінарії. Крім того, склали особливу подяку с. Луїзі, її помічникам п. Назару та п. Наталі за надзвичайний спільно проведений час та за їхній безцінний досвід.

бр. Сергій Синовіцький, V курс КТДС

http://news.ugcc.ua/

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/