Головна

Чи справді віримо, що Христос воскрес?

Віримо ми чи ні, що Христос справді воскрес із мертвих? Певно не дуже. Бо якби ми вірили, то чи святкували би ми Його Воскресіння так, як святкуємо? Якби ми справді вірили, що Христос встав із мертвих і перебуває з нами, чи могли б ми у день Його перемоги над світом так неправдиво і лицемірно святкувати цю радість? А чому неправдиво і лицемірно, спитає хтось. А тому, що наше правдиве святкуваннязводиться у кращому випадку до більше чи менше уважної і щирої молитви у храмі в неділю ранком, а в гіршому випадку взагалі не має місця у торжестві Пасхи. Чому?

Тому що після кількох годин, проведених у храмі (в найкращому випадку!), ми забуваємо, що Христос воскрес і починаємо святкування чогось невідомого, що можна назвати розвагою заради розваги з розпиванням немалої кількості п’янких напоїв, з музикою та танцями… Чи це можемо назвати святкуванням Великодня? Та ні.

Пишно накриті столи не суперечать святу, але з поміркованим вживанням страв і тим паче певних напоїв. Окрім того, невипадково музика і танці не дозволяються протягом цілого тижня від Пасхи до Томиної неділі. Цей час називається забороненим часом для будь-яких інших веселощів, окрім тієї, яку називаємо святом Пасхи Господньої.

Багато хто спитає, а що ж тоді робити на Пасху? Молитися цілий день? Не їсти і не пити? Не радіти? Ні, їсти і пити, радіти і веселитися, але Христом, а не кимось чи чимось іншим. Після молитви в храмі непотрібно розпорошувати себе розмовами про політику (для цього є інші дні) та різні марноти, обтяжувати себе обжерством і пияцтвом, розважати себе музикою і танцями, які відволікають від головного, а навіть займати свій час лише гостями. Але потрібно з подякою та миром споживати смачні страви, приготовані з нагоди свята, вести не пусті, а змістовні розмови, пам’ятати про Воскреслого у тому всьому.

Уявіть собі, що Ваша дитина чи найрідніший хтось воскрес із мертвих або просто знайшовся після того, як пропав безвісті, як би ви раділи ним? Чи сіли би Ви за столи і лише їли та пили, чи може хотіли би просто бути у присутності того, кого любите, і хто чудовим способом вернувся до вас живим? Будьмо чесні з собою, ми або мало віримо, що Христос справді воскрес, або мало Його любимо, якщо наше святкування Пасхи виглядає саме так, як виглядає.

http://www.ukr-parafia-roma.it/

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/