Головна

Прикро, та жодна країна не стала незалежною без крові

Професор Ігор Юхновський презентував книгу “Україна у Великій війні 1939 — 1945?, видану за його редакцією. У виданні представлено матеріали про причини, перебіг та наслідки однієї з найбільших і найтрагічніших подій в історії українського народу ХХ століття — Другу світову війну. Особливе місце у книзі відведено ролі українців у розгромі нацистської Німеччини. У книзі висвітлено безліч моментів, які доcі або замовчували, або трактували по-іншому. В окремих розділах видання значну увагу зосереджено на трагізмі військовополонених.

“Всяка війна — велике нещастя та найболючіша подія в історії людства. Україна — наймолодша держава світу, але саме її люди після Другої світової війни повернулися з фронтів переможцями, — каже Ігор Юхновський. — Друга світова війна — це переломний момент в історії українського народу. Я був учасником Великої війни 1939-1945 років. У цій книжці представлені унікальні карти, які читач не побачить більше ніде. Втрати України у Другій світовій війні колосальні. Адже у період відступу Україна багато прислужилася, щоб Москва не була захоплена німцями. Якщо мене запитають, хто найбільший національний герой України — я з радістю відповім, що це Роман Шухевич. Моя книга не присвячена ні СРСР, ні Росії, вона присвячена Україні, бо я вважаю себе справжнім українцем: де б не був —  чи на Волині, чи на іншій українській території — завжди відчуваю себе вдома”.

Проводячи паралелі між Другою світовою війною та воєнними діями на Сході України сьогодні, академік зазначає: “Росія нині — паршива держава. Хоча зрадницькою вона була завжди. Якщо зануритись в історію 1945 року — можна в цьому переконатися. Говорити про вірність Росії договорам — марна робота, ми це сьогодні бачимо. Ви повинні розуміти, що Росія набагато сильніша, більша та розумніша за нас. Також ця країна набагато брехливіша за будь-яку державу світу. Перемогти її ми не зможемо, але маючи добру зброю, зможемо довгий час оборонятися. Сьогодні часто в газетах можна побачити вислови, що влада слабка і нічого не робить. Це не правильно. Ми маємо розуміти, що уряд не має грошей. Держава опинилася у вкрай важкому становищі. Нам потрібно змінитися. Перемогти Росію ми зможемо лише тоді, коли будемо спокійними й твердими, а для цього потрібні зміни. Значну роль у цих змінах відіграють податки. Адже кожен, хто має прибуток, — повинен сплачувати податок. Якщо людина в Україні платить податок, навіть невеличкий — вона українець. Стосовно союзників, то ніхто не посилатиме людей на смерть за нас. У світі люблять сильних, роботящих і впертих. Чекати, що Росія розпадеться швидше за нас, — теж не варто. Варто чекати, коли ми станемо сильнішими та мудрішими. Треба усвідомити, що ні одна країна не стала незалежною без пролитої крові”.

Олег ГАЛІВ, «Ратуша»

http://1-12.org.ua/

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/