Головна

БФ «Карітас-Київ» інвалідам та людям літнього віку надав засоби реабілітації

«Інваліди та люди літнього віку, які потребують засобів реабілітації і засобів пересування отримали одно та чотириопорні палички, ходунки, підлокітні та пахові милиці, інвалідні візки. Разом – це 315 шт. Така можливість виникла завдяки багатьом благодійникам з України та з поза її меж, які допомогли коштами, або ж і самими засобами реабілітації», - повідомляє о. Роман Сиротич, директор БФ «Карітас Київ».

Допомога та підтримка людей похилого віку – один з головних напрямків діяльності БФ «Карітас Київ». Карітас вже багато років допомагає самотнім людям, інвалідам, пенсіонерам, які не можуть пересуватися і через це змушені постійно перебувати вдома, або ж тим, чиє пересування вкрай ускладнене. Зокрема, на сьогоднішній день, під опікою Карітасу понад 100 осіб. Ця опіка передбачає надання соціальної, медичної та матеріальної допомоги. Надається допомога медичними препаратами, засобами гігієни, пелюшками та підгузниками, постійною опікою патронажних сестер, а ще продуктовими наборами і постільною білизною.

«Медсестри регулярно відвідують та надають кваліфіковану медичну допомогу старшим самотнім людям у рамках саме проекту «Домашня опіка». Однак ця праця не обмежується лише цим. Надаються консультації по догляну за старшими людьми, психологічна та юридичні консультації, працівники допомагають у прибиранні, приготуванні їжі тощо», - розповідає медичний працівник «Домашньої опіки» Алла.

Окрім  цього, Карітас, в міру можливості та жертовності людей, допомагає  іншим людям похилого віку, пансіонатам,  ветеранам та інвалідам, які звертаються по допомогу.

Карітас надає як у тимчасове, так і у постійне користування реабілітаційне обладнання: протипролежневі матраци і подушки, подушки для підтримки шиї, туалетні крісла, інвалідні візки, ходунці двоколісні складні, палиці чотирьохопорні тощо. Для людей, які постійно потребують цих речей – вони передаються у постійне користування. Так впродовж 2014 року потребуючим було передано понад 300 одиниць. Реабілітаційне обладнання, яке було надане інвалідам та людям літнього віку – це палички у кількості 45 шт, ходунки – 65 шт, милиці –  50 шт, туалет-крісло – 8 шт, протипролежневі матраси – 5 шт.,  інвалідні коляски (візки) - 145 шт. Інвалідні коляски отримали і роздавали за тісною співпрацею із Лицарями Колумба.

«Зараз маємо дуже важкий час в Україні. Війна забирає сотні, а навіть тисячі людських життів. Вся увага суспільства прикута до боротьби із тероризмом та зовнішнім агресором. Соціальна та благодійна сфери відповідно теж надають допомогу для військових. Водночас бідні люди теж потребують уваги у такий не простий час. Для них ці засоби – це їхні ноги. Від себе особисто та від усіх цих людей висловлюю щиру подяку всім, хто долучився до цієї допомоги. Водночас запрошую усіх бажаючих долучитися до добрих справ для стареньких людей. Потреба у цих засобах  реабілітації є постійною, тому прошу допомоги», - підсумовує о. Роман Сиротич, директор БФ «Карітас Київ».

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/