Головна

А ви пам'ятаєте, як виглядає весна?

Коли приходить весна, забувається холод лютого. Навіть, якщо зима ще на трохи залишиться, навіть, якщо ще трошки посипле снігом... Рубіж до тепла перейдено. Незворотньо.

Знаєте, що я у весні люблю найдужче? Момент, коли зелень ще не вибухнула рясними бруньками, але ти вже знаєш, що це скоро настане. Що зазеленіє трава, листя, кущі та дерева, плющі й живоплоти... Кожна гілочка пульсує життям... Ти ходиш поруч поміж ними і розумієш, що от-от все довкола забуяє з неймовірною силою!

Всі барви навесні – це від ніжнозеленого до всіх можливих відтінків хакі. Трохи пізніше зелень стає більш однорідна. Але ця перша – так тішить око і сама – така ніжна, така яскрава!

* * *

Загалом я дуже люблю дерева – це одне з найдивовижніших Божих творінь. Кожна гілка має своєвідгалуження і в цілому дерево чи кущ творить доволі строкату конструкцію, але якусь таку досконалу, дуже злагоджену – все у дереві – красиве, навіть якщо воно непропорційне й має на стовбурі вузлики.

* * *

Потім, трохи далі вглиб весни, починається ще більш неймовірне – квіти!

Я вас прошу: не пропустіть квіти цієї весни! Нам – усім українцям – так потрібна зцілююча, терапевтична сила цієї краси!

Не треба йти спеціально у ботанічний сад (хоча це теж можна :)), просто йдучи на роботу, пороздивляйтесь, де є квітучі дерева й потім створіть собі нагоду частіше підходити до них ближче.

Буйне цвітіння не триває дуже довго, але може стати одним із найяскравіших спогадів року: витончена естетика маленької квіточки вишні чи яблуні, ніжний запах цвіту шипшини, перші проліски чи первоцвіт... Треба трошки присісти, схилитися, придивитися – погляд відпочине і серце отримає надзвичайну насолоду від того, що живеш, вдихаєш духм'яний запах, можеш бачити і відчувати красу!

Надзвичайної нам всім весни!

Будьмо трошки більше уважні до того, що відбувається навкруги кожного дня, щоб не пропустити ні миті феєрії, яку так щедро дарує для нас наш креативний Татко ;)

http://dyvensvit.org/

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/