Головна

Верховна Рада України прийняла за основу проект закону про капеланство в тюрмах

11 лютого 2015 року Верховна Рада України прийняла за основу проект закону №1154 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо регулювання діяльності капеланів в органах та установах, що належать до сфери управління Державної пенітенціарної служби України)

Законопроектом запроваджується інститут "священнослужителів (капеланів)" в органах та установах, що належать до сфери управління Державної пенітенціарної служби України з метою здійснення "душпастирської опіки" в даних органах та установах.

Проектом пропонується доповнити Кримінально-виконавчий кодекс статтею 128-1 "Організація душпастирської опіки засуджених", а також передбачається надати особам, взятим під варту, право на "душпастирську опіку", виклавши в новій редакції статті 9 та 12 Закону "Про попереднє ув'язнення", а також зобов'язати керівний склад органів та установ Державної кримінально-виконавчої служби України сприяти проведенню священнослужителями (капеланами) заходів душпастирської опіки з персоналом, доповнивши статтю 23 Закону "Про Державну кримінально-виконавчу службу України" відповідним приписом.

Нагадаємо, що ця законодавча ініціатива була розроблена у 2013 році як результат спільної роботи експертів Верховної Ради, Державної пенітенціарної служби України та заінтересованих конфесій, що входять до складу Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій.

Прийняття закону є значним кроком до забезпечення релігійної опіки в місцях несвободи. Проте, Церкви мають відстояти захист і нерозголошення Таїнства Сповіді. Отже, має бути прийнятий закон, який прямо забороняє прослуховувати і використовувати в будь-яких цілях зміст Сповіді.

Законопроект було зареєстровано за № 1154. Головне науково-експертне управління виступило із зауваженнями щодо представницького органу Церков і релігійних організацій, які здійснюють релігійну опіку в тюрмах. На етапі підготовки законопроекту до другого читання існує необхідність розширення повноважень Державної пенітенціарної служби України у сфері створення дорадчого органу для координації заходів душпастирської опіки засуджених та щодо погодження порядку спеціальної підготовки священнослужителів (капеланів), а також визначити поняття «душпастирська опіка». На переконання експертів з релігійного середовища, без дорадчого міжконфесійного органу пенітенціарна служба не зможе забезпечити міжнародні принципи, прийняті щодо релігійної опіки в Мінімальних стандартних правилах поводження з в’язнями.

http://prison-pastoral.blogspot.com/

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/