Головна

14 кроків до щасливого Різдва

Вже цілком скоро Різдво. Приготування, клопоти, все встигнути, усе приготувати… А воно прийде і якось так непомітно піде. Залишиться трохи фотографій, трохи спогадів, а так – нічого особливого, все як завжди. Потім знову потрібно повертатись до праці, до щоденної рутини.

Але все може бути не так. Ти хочеш справжнього Свята? Справжнього Різдвяного Дива? Ти хочеш, щоб цьогорічне Різдво залишилось з Тобою надовго? Якщо так, то кілька простих, але дуже важливих порад, які допоможуть мрію зробити реальністю

1. Спробуй детально довідатись, Чиє народження ми святкуємо у Різдві і яке стосунок Його Народження (Різдво) має конкретно до Тебе. Прочитати одне Євангеліє до Різдва – буде дуже помічною справою у цьому.

2. Пости. Різдвяний піст – це час ретельної підготовки до зустрічі з Кимось найважливішим. Навіть якщо Ти цього не зробив/ла дотепер, почни із запізненням, але почни.

3. Молись. Якщо хтось може Тобі подарувати справжню радість Різдва, то лише Той, чий прихід ми святкуємо. А якщо Різдво зустріти у храмі, то можна знайти і пережити справжню його суть.

4. Посповідайся. Коли чекаємо гостей, намагаємось своє житло прибрати, щоб було якнайчистіше. Христос народжується, щоб прийти у Твоє серце – поприбирай там ретельно.

5. Пізнай себе. Зупинись і подивись ретельно на себе, хто Ти є. Він завітає у гості і не буде питати про політику, курси валют. Він дуже цікавиться Тобою, тому будь готовий/а трохи про себе розповісти.

6. Заверши усі нагальні справи. Так важко приймати гостей, коли в голові гуде безліч думок про незавершені справи, недотримані терміни, невивчені предмети.

7. Пробач. Тобі іноді здається, що люди навмисно ходять довкола і лише шукають нагоди дошкулити Тобі. Можливо… Але пробач їм і знайди мир у серці.

8. Будь з близькими людьми. Цілий рік Ти намагаєшся бути поруч із "важливими" людьми. Але найважливіші люди Твого життя – це ті, хто є поруч: Твоя сім’я, родичі, найближчі друзі. Вони не завжди можуть вирішити для Тебе щось, але з ними варто зустріти Різдво, знайти для них час.

9. Поділись. Мудрість каже, що розділена радість – подвійна радість. Так багато є людей довкола, яким важко пережити справжню радість Різдва. Але є Ти, і це може змінитись!

10. Стань дитиною. Ти часом надто дорослий/а і серйозний/а, щоб могти помітити диво. А діти це вміють!

11. Шануй традиції. Коляди, вертепи, традиційні страви, ялинка, дідух та багато інших гарних традицій створюють неповторну і незамінну атмосферу свята впродовж багатьох століть.

12. Вимкни Інтернет та телевізор. За час, який Ти присвятиш Богові, своїм близьким і собі, швидше за все не відбудеться ніщо таке, що Ти мусиш обов’язково першим довідатись. Кілька днів "інформаційних канікул" будуть дуже корисними.

13. Вір. Бог приходить у світ, а з Ним надія і певність у тому, що все буде добре. І це правда, навіть якщо ЗМІ та сусіди стверджують протилежне.

14. Люби. Якщо Ти любиш Народженого Бога і людей, у твоєму серці ніколи не забракне радості і миру.

Щасливого і благословенного Різдва!

І ще кілька додаткових порад і думок:

  • Постити, але не у фейсбуці
  • Завчасно купити маку та інших продуктів, бо пізніше буде дорого.
  • Не радіти з обвалу рубля і нафти
  • А може, святкувати на Майдані?

За підготовку цих порад – велика вдячність Тамарі Грицяк, Марії Тракало, о. Олександру Селезінці, Марічці Юськів, о. Роману Ференцу, Лесі Демків, о. Василю Рудейко, Максиму Гонтару, Наталі Чемерис, Ірині Кріль, Вікторії Матійців, о. Олександру Чумакову, Любомиру Жеребецькому, Василю Пишковичу, ІгоруЧопко, о. Ростиславу Муховському, Зоряні Чухній, Світлані Жабюк, Ярославу Жукровському, Марічці Івановій, Олені Радь-Кіт, Ірині Васюник, Анні Герич, які люб’язно поділились своїми думками у Фейсбуці.

о. Ростислав Пендюк

http://dyvensvit.org/

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/