Головна

Служіння

19 грудня 2014 року сестра Василія (Гальцова) і волонтер Юрій Йосифович послужили Святителю Миколаю, передавши дарунки, зібрані в результаті доброчинної акції, що триває в громадах УГКЦ у м. Києві. Їх супроводив о. Костянтин Пантелей, керівник Відділу душпастирства у пенітенціарній системі України.

В Київському слідчому ізоляторі у корпусі тримання неповнолітніх ув'язнених відбулось урочисте привітання неповнолітніх зі святом Святого Миколая. Програму разом з вихованцями, утримуваними в Київському слідчому ізоляторі, приготувала с. Василія (Гальцова), ЧСВВ. Свято було у формі театралізованої вистави, учасниками якої були самі неповнолітні ув'язнені. До дітей завітав Св. Миколай (Юрій Йосифович). Він запитав дітей про Заповіді Божі, вони приготували невеличкий концерт, читали вірші та заспівали разом святкові пісні. Св. Миколай у супроводі о. Костянтина Пантелея і с. Василії цього ж дня побував в камерах, де утримуються жінки.

На свято Миколая коштом пожертви від громади Св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі  (8366 грн.)   було придбано 70 кг. яблук Семеренка для господарської обслуги та хворих у медчастині установи – всього для 115 осіб, гігієнічні набори для жінок і неповнолітніх у Київському слідчому ізоляторі, також для хворих, утримуваних в Міжобласній лікарні пенітенціарної системи, що на території Бучанської ВК 85 - всього для 246 осіб. Ця сама пожертва послужила для придбання 140 подарункових наборів для вихованців Прилуцької колонії для неповнолітніх.   Свято Миколая в Прилуках провів о. Роман Пушка.

Подробиці застосування використаних коштів дивіться у підсумку акції Свято Миколая для ув'язнених.

Центр волонтерської співпраці Пенітенціарного душпастирства УГКЦ.

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/