Головна

Результати ХІІІ ФЕСТИВАЛЮ-КОНКУРСУ ДУХОВНОЇ ПІСНІ «АСКОЛЬДІВ ГЛАС»

20 грудня 2014 р. Б. в приміщенні НПУ ім. М. Драгоманова відбувся ХІІІ Фестиваль-конкурс духовної пісні «Аскольдів глас».

Конкурс традиційно проходив у рамках святкування зимового празника Святого Миколая, який для парафії храму на Аскольдовій могилі – засновника цього мистецького заходу, - є храмовим. За сім років існування фестиваль став знаною мистецькою подією в житті нашої столиці; щороку розширюється географія учасників конкурсу, адже в ньому беруть участь мистецькі колективи та окремі виконавці з цілої України, для багатьох з яких це чудова можливість дебютувати на серйозній сцені та спробувати свої сили у змаганні з іншими виконавцями.

Цьогорічні змагання проходили у номінації «сольний спів», вікова категорія 6–13 років. До оргкомітету надійшло 14анкет від виконавців, охочих позмагатися за головний приз конкурсу. Таким чином свої виступи глядацькій аудиторії представили конкурсанти із Вінниччини – Софія Хусейн Аль-Хадіді, Мар’яна Кухар, Крістіна Римарь, Анна Щеглова, Антон Похила; Полтавщини – Катерина Афоніна; Тернопільщини – Василина Гребеняк, Івано-Франківщини – Соломія Луцька; Київщини – Катерина Череднічок та Віра Антонюк та представники столиці – Софія Кайданович, Зоряна та Лідія Опанасенко, Аліса та Лілія Яценки, Анастасія Метулинська.

За умовами конкурсу перший і обов’язковий твір присвячується постаті київського князя Аскольда, оскільки засновники пісенного свята прагнуть привернути увагу сучасного суспільства до витоків та історії українського християнства і зокрема постаті легендарного князя Аскольда-Миколая, предтечі Хрещення України-Руси та популяризувати українську церковно-музичну традицію. Другий твір – обирався виконавцями та їх педагогами довільно із жанру духовної, патріотичної або народно-обрядової музики.

Виступи конкурсантів оцінювало компетентне журі у складі: народний артист України, співак, композитор Павло Дворський (голова журі); українська сучасна поетеса, перекладач, член Національної спілки письменників України Мирослава Барна; методист відділу виховної роботи та позашкільної освіти Вінницького обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників, композитор Ольга Янушкевич; координатор «Народної філармонії», кандидат педагогічних наук, викладач НПУ ім. М.Драгоманова, співачка Руслана Лоцман; Віце-канцлер курії Київської архиєпархії УГКЦ прот. Василь Чудійович. Всіх учасників конкурсу вітав почесний гість свята народний артист України, шоумен, співак Петро Чорний.

Пісенне свято розпочалося прем’єрою кліпу та пісні «Запалю свічу» у виконанні Руслани Лоцман, а також привітального слова і благословення о. Ігоря Онишкевича.

По завершенні конкурсного прослуховування відбувся благодійний аукціон «ДОПОМОЖИ ВОЇНУ І ЙОГО РОДИНІ».

За підсумками обговорення журі визначило переможців конкурсу. Цьогоріч, окрім трьох традиційних призових місць, виконавці були нагороджені спеціальними відзнаками.

Отож, «Спеціальну відзнаку від Оксани Білозір» отримали Софія Кайданович (6 років, м. Київ) та Анастасія Метулинська (9 років, м.Київ).

«Спеціальну відзнаку від Мистецького проекту «Народна філармонія»» здобули Мар’яна Кухар (6 років, Вінницька обл.) та Анна Щеглова (11 років, Вінницька обл.).

«Сертифікатом на запис пісні та зйомку відеокліпу від SV-group» нагороджено Крістіну Римарь (9 років, Вінницька обл.) та Анастасію Метулинську (9 років, м.Київ).

«Відпочинок в Карпатах» дістався Анні Щегловій.

Дипломом ІІІ ступеню та грошовою премією в розмірі 1 тис. грн. нагороджено Софію Хусейн Аль-Хадіді (6 років, м. Вінниця).

Диплом ІІ ступеню та грошову премію в розмірі 2 тис. грн. здобула Василина Гребеняк (10 років, м. Тернопіль).

Дипломи І ступеню та грошову премію в розмірі 3 тис. грн. отримав Антон Похила (12 років, Вінницька обл.)

Підбиваючи підсумки проведеного свята, висловлюємо подяку за організацію конкурсу о. Ігорю Онишкевичу, громаді церкви св. Миколая Чудотворця, оргкомітету, членам журі, меценатам та спонсорам заходу, авторам слів та музики нових творів, присвячених пам’яті Аскольда поетам Ользі Лозинській, Анастасії Попеско, Юлії Васюк, Тетяні Озкан, Марії Влад, Жанні Дмитренко, Наталі Сиротич, Оксані Шинкарук, композиторам – Сергію Інгленду, Лесі Горовій, Юрію Воронюку, Ірині Кириліній, Олександру Швидкому, ведучим свята – В’ячеславу Матяшу та лауреату Міжнародних та Всеукраїнських конкурсів, співачці, радіоведучій Оксані Сливці.

Особлива подяка конкурсантам, а також педагогам за ретельну підготовку до пісенного свята, високий мистецький рівень виступів, святковий настрій і неповторну атмосферу радісного пережиття передріздвяних днів та празника справжнього улюбленця нашого народу – Святого Миколая Мирликійського.

Дипломанти конкурсу:

Антон Похила

Василина Гребеняк

Софія Хусейн Аль-Хадіді

Софія Кайданович

Анастасія Метулинська

Мар’яна Кухар

Анна Щеглова

Крістіна Римарь

Катерина Чаплик (голова оргкомітету)

З питань участі в XIV Фестивалі-конкурсі «Аскольдів глас» звертатися за телефонами 066 447 80 99; 067 197 80 13

Фото XIІІ фестивалю: 

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.899159583449990.1073741897.198406070192015&type=3

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/