Головна

Кінець світу (2 жовтня)

Настав кінець світу. І мільярди людей, яких перенесли на велетенську рівнину постали перед троном Божим. Багато хто відступив перед сліпучим сяйвом. Але деякі в першому ряду розмовляли. Вони говорили без шаноби, задиристо:

-          Чи може Бог судити нас, що він знає про страждання? – пробурмотіла одна жінка. Вона закотила рукав, щоб показати номер з концентраційного табору. – Ми пережили невимовний жах, катування і смерть!

У другій групі темношкірий юнак показав шию:

-          Що ти скажеш на це, - спитав він, показуючи слід від мотузки, - мене лінчували. Не за якийсь злочин, а просто, за колір шкіри.

У другому ряду опинилася студентка з пониклим поглядом – вона була вагітна.

-          Чому я повинна страждати, буркнула вона, то не моя провина.

На всій рівнині з’явилося приблизно сто таких груп. Кожна з них мала свої докори, яка хотіли висловити Богові через страждання і біль, які він допустив у цьому світі. Вони спільно вирішили, що Бог не може судити їх. Якщо не витерпить те саме, що й вони. Що Бога слід присудити до життя на землі.

-          Нехай він народиться євреєм. Зробіть так, щоб законність його народження підпала під сумнів, дайте йому таку важку роботу, що коли він візьметься до неї, сім’я вважатиме його божевільним. Нехай його зрадять найближчі друзі. Нехай йому висунуть звинувачення. І нехай його осудить бездарне правосуддя. Нехай йому ухвалить вирок боягузливий суддя, нехай його катуватимуть. І врешті-решт нехай він зрозуміє, що значить бути цілковито самотнім. Потім нехай він помре. Нехай він вмирає так, щоб ніхто не сумнівався в його смерті. І поки представники кожної групи виголошували свою промову, схвальний гомін здіймався над багатолюдною юрбою. Коли останній закінчив говорити запанувала довга тиша. Усі раптом зрозуміли, що Бог вже виконав усі умови.

«І слово стало Тілом» (Йоана 1.14)

«365 притч на щодень» - видавництво «Свічадо» 2013  (с)

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/