Головна

80 бідних родин отримали постіль від БФ «Карітас Київ»

«Благодійний Фонд «Карітас Київ» пошив та  роздав для бідних родин, в яких є діти, 80 комплектів постілі. Така можливість виникла завдяки благодійникам та УББ, які щедро дали свої кошти на таку ціль. Так, було закуплено потрібну кількість тканини і волонтером Карітасу пошито 80 комплектів для підопічних. Це вже вдруге Карітас надав подібного роду допомогу, оскільки нещодавно сімдесять самотніх людей літнього віку також отримали постільні комплекти від БФ «Карітас-Київ». Отож, разом за три місяці – це 150 комплектів для потребуючих, що є досить вагомим», - повідомляє о. Роман Сиротич, директор БФ «Карітас-Київ».

Для більшості людей, які не відчувають недостатку, це звична річ – нова постіль. А для тих, хто весь час заледве зводить кінці з кінцями, нова постіль – це справжнє свято та зміна умов проживання. Це благо, яке ми разом з благодійниками змогли зробити для бідних.

Благодійни Фонд "Карітас Київ" з 1992 року у столиці опікується потребуючими людьми та дітьми. Це діти із кризових, малозабезпечених, неповних, багатодітних родин та діти-інваліди у кількості майже 100 осіб. У частини із них немає батьків, а у деяких навіть якщо і є, то вони втратили роботу, тому і не можуть забезпечити дитині достойне проживання. У багатьох із цих бідних сімей є великі борги по оплаті за квартиру, дехто живе у чужих квартирах, деякі – майже на вулиці. У них постійно не вистачає грошей на лікування, одяг чи засоби гігієни. Благодійний Фонд "Карітас Київ" допомагає їм одягом, медикаментами, засобами гігієни, а за можливістю – і продуктовими наборами. Влітку організовуємо для них оздоровчі табори у Карпатах.

У соціальному центрі "Карітасу" з дітьми працюють соціальний працівник, педагог, психолог, організовано роботу навчально-ігрової кімнати. Проводяться навчальні заняття, майстер-класи, гуртки. Організовано футбольну команду, де діти займаються із професійним тренером та беруть участь у турнірах зі своїми однолітками. Тут діти відвідують сеанси перегляду та обговорення художніх фільмів, займаються образотворчим мистецтвом.

«Зараз маємо дуже неспокійний час в Україні. Війна забирає тисячі людських життів. Уся увага суспільства прикута до боротьби з тероризмом та зовнішнім агресором. Водночас, бідні люди як були, так і є, і вони також потребують уваги у такий не простий час. Ці комплекти постілі стали для них виявом уваги і любові та важливої матеріальноїдопомоги, за що вони щиро вдячні. Від себе особисто та від усіх цих людей висловлюю щиру подяку всім, хто долучився до організації цього справжнього свята. Водночас запрошую всіх охочих долучитися до добрих справ Карітасу», - підсумовує о. Роман Сиротич, директор БФ «Карітас-Київ».

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/