Головна

Всеосяжна і жорстка ізоляція режиму Путіна — найнагальніше завдання для світової громадськості — група «Першого грудня»

Ініціативна група «Першого грудня» звертається до міжнародних лідерів та світової громадськості переглянути свою дотеперішню політику щодо російсько-українського конфлікту й усвідомити, що головним джерелом війни та агресії є політичний режим Президента Путіна.

Про це йдеться у зверненні, яке оприлюднили учасники групи Євген Сверстюк, Вадим Скуратівський, Мирослав Попович та В’ячеслав Брюховецький на прес-конференції в Українському кризовому медіа-центрі 9 вересня.

Учасники групи наголошують, що це не є локальна війна, від якої світ може відгородитися, і ключем до безпеки кожної окремо взятої європейської країни є не страусине «непомічання» загрози чи сепаратні домовленості з агресором, а солідарне обстоювання цінностей і принципів, що лежать в основі європейської цивілізації.

«Путінський режим змушує увесь світ іти на жертви. Проте не заради України сучасний німець, француз чи іспанець має жертвувати своїм добробутом і спокоєм. На кону стоять основоположні засади європейської культури, і краще заплатити меншу ціну сьогодні, ніж більшу – завтра. Найголовнішою спонукою продовжувати агресію для путінського режиму є не міфічні «злочини» української влади, а перманентний відступ Заходу перед щораз нахабнішими діями злочинного політичного режиму Росії», — йдеться у зверненні.

Моральні авторитети України просять наших закордонних партнерів зауважити, що кожне їхнє твердження про «неможливість застосування воєнної сили» призводить до чергового спалаху мілітарної агресії з боку Росії: «Кожен черговий “мирний” діалог з агресором обертається для України новими трагедіями на полі бою».

У зверненні наголошують, що всеосяжна і жорстка ізоляція цього злочинного режиму – найнагальніше завдання, яке слід здійснити, аби вберегти людство від повторення трагедії Другої світової: “Агресор має зрозуміти, що він перейшов межу допустимого і світ не спасує перед грубою силою”.

Звертають увагу у групі «Першого грудня» також і на безпрецендентні масштаби інформаційної війни проти України, яка перетворилася на «індустрію облуди в усьому світі»: «У своїй пропаганді правлячий режим позиціонує Росію як жертву всесвітньої змови, очолюваної США. В умовах такого масованого пропагандистського дурману в російському суспільстві розквітли давні хвороби шовінізму, ксенофобії та страху перед зовнішнім світом».

 

Повний текст звернення Росія розгорнула проти України війну.

Звернення Ініціативної групи «Першого грудня» до міжнародних лідерів та світової громадськості

Ця агресія є масштабною, довгостроковою і далекосяжною.

Кремль здійснив замах на всі без винятку фундаментальні принципи міжнародних відносин, цінності та норми співжиття незалежних держав у Європі.

Розпочато злам світоустрою, що здатен принести катастрофічні наслідки для всієї цивілізації.

Агресія виношувалася давно, кожен з нас бачив її появу, але не хотів повірити в таку жорстоку і немислиму реальність.

Росія не хоче прийняти свободи і незалежності України, рівно ж, як суверенності будь-якого сусіднього народу. Смертельна жага відновити колишню імперію опанувала цю країну.

Інформаційна війна проти України набрала безпрецедентних масштабів і перетворилася на індустрію облуди в усьому світі. У своїй пропаганді правлячий режим позиціонує Росію як жертву всесвітньої змови, очолюваної США.

В умовах такого масованого пропагандистського дурману в російському суспільстві розквітли давні хвороби шовінізму, ксенофобії та страху перед зовнішнім світом.

Крок за кроком із вражаючою точністю повторюється історія Третього Рейху.

Ми зобов’язані і здатні зупинити агресора.

Це не локальна війна, від якої світ може відгородитися.

Ключем до безпеки кожної окремо взятої європейської країни є не страусине «непомічання» загрози чи сепаратні домовленості з агресором, а солідарне обстоювання цінностей і принципів, що лежать в основі європейської цивілізації.

Немає тривалої безпеки, здобутої коштом цінностей.

Путінський режим змушує увесь світ іти на жертви. Проте не заради України сучасний німець, француз чи іспанець має жертвувати своїм добробутом і спокоєм. На кону стоять основоположні засади європейської культури, і краще заплатити меншу ціну сьогодні, ніж більшу – завтра.

Найголовнішою спонукою продовжувати агресію для путінського режиму є не міфічні «злочини» української влади, а перманентний відступ Заходу перед щораз нахабнішими діями злочинного політичного режиму Росії.

Агресор має зрозуміти, що він перейшов межу допустимого і світ не спасує перед грубою силою.

Ми вдячні світові за солідарність і допомогу. Ущент зруйнована й позбавлена шансів Україна – це перемога Путіна. Солідарно захищена й успішно реформована демократична Україна – це перемога європейської культури.

Не нам визначати, якої конкретно допомоги сьогодні потребує Україна, – це прерогатива її Уряду. Проте ми просимо наших закордонних партнерів зауважити, що кожне їхнє твердження про «неможливість застосування воєнної сили» призводить до чергового спалаху мілітарної агресії з боку Росії.

Кожен черговий «мирний» діалог з агресором обертається для України новими трагедіями на полі бою.

Війну можна назвати «гібридною», але смерті людські – ні.

Закликаємо міжнародних лідерів та світову громадськість переглянути свою дотеперішню політику щодо російсько-українського конфлікту й усвідомити, що головним джерелом війни та агресії є політичний режим Президента Путіна.

Всеосяжна і жорстка ізоляція цього злочинного режиму – найнагальніше завдання, яке слід здійснити, аби вберегти людство від повторення трагедії Другої світової.

Путін зруйнував душу своєї країни. Він перетворив свій народ на пострах світу. Він розпочав смертельний наступ на нас усіх.

Цим він спотворив другу декаду ХХІ століття, але задати параметри майбутнього йому не під силу.

Ми віримо: це може зробити консолідована євроатлантична співдружність, яка відродить і захистить визначальні цінності своєї культури.

 

Нагадаємо, що створена у двадцяту річницю референдуму ініціативна група «Першого грудня», до якої ввійшли чільні представники національної інтелігенції: В’ячеслав Брюховецький, Богдан Гаврилишин, Володимир Горбулін, кардинал Любомир Гузар, Іван Дзюба, Мирослав Маринович, Мирослав Попович, Євген Сверстюк, Вадим Скуратівський, Ігор Юхновський, має на меті домогтися встановлення в країні нових правил гри.

http://1-12.org.ua/

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/