Головна

Дві вишні (8 вересня)

Один чоловік мав дві вишні перед вікном. Одна була зла, інша – добра. Хай коли він виходив з дому, вони кликали його і про щось просили. Зла вишня щоразу просила різне: то обкопай мене; то напій мене; то заступи мене від сонця. А добра вишня повсякчас повторювала одне прохання: - «мій господарю, допоможи мені вродити щедрий врожай».

Добрий господар однаково дбав про обох і виконував всі їхні бажання. І що ж сталося згодом? Зла вишня розрослася і вкрилася густим листям, як шатром, а добра вишня залишилася непримітною.

Коли ж прийшла пора збирати врожай –зла вишня зародила дрібними плодами, які в густому листі ніяк е могли дозріти, а добра вишня, принесла багато, багато дуже смачних ягід. Розсердилася зла вишня і почала нарікати на господаря. На це господар розсердився і відповів: «хіба ж я винен? Чи не я цілий рік виконував твої бажання».

Гірко каялася зла вишня і обіцяла господареві, що наступного року буде думати тільки про врожай і просити тільки про це, а про все інше дозволить дбати йому самому. Як обіцяла так і вчинила і стала поводитися як добра вишня. І наступного року обидві вишні вродили однаково щедро і їхня радість як і радість господаря була велика.

У молитві світ покладатися на волю Господню і просити не про засоби, а про мету.

 

«365 притч на щодень» - видавництво «Свічадо» 2013  (с)

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/