Головна

Вірним Київської архиєпархії Української Греко-Католицької Церкви

Благословення і мир у Господі!

Дорогі у Христі,

Собор Київської архиєпархії на тему євангелізації, який відбувся в днях 13-14 лютого 2009 року Божого у Києві, при монастирі св. Василія Великого, пропонує нам заходи, які повинні б допомогти усім нам краще пізнати Христа з священних книг та з Літургії, збудити в нас палке бажання жити згідно з Його божественною наукою та спонукати нас до свідчення Йому, одним словом - наповнити наш ум та серце духовним багатством, яким би ми могли ділитися з нашими ближніми. Ваш отець-душпастир вичислить і пояснить Вам ці заходи, уточнить способи здійснення їх у житті Вашої громади.

Живемо в часах, коли звідусіль чути нарікання, а може й ми самі, піддавшись таким настроям, їх бездумно повторяємо. Не застановляємось належно, що скрутний час - це час випробувань, в якому наш Божественний Спаситель вчить нас кріпити нашу віру та надію на Нього. Чи пригадуєте собі зі сторінок Старого Завіту розповідь про мандрівку вибраного народу з єгипетської неволі до обіцяної землі через страшну пустиню? Цілком природно, втомлений мандрівкою нарід домагався їди і питва і з почуттям ностальгії згадував котли в Єгипті, повні страви, не думаючи про свій невольничий стан в тім краю. Але, всупереч їхній малодушності, Всемогутній Бог посилав їм хліб, м'ясо та воду. Таким чином Він вчив їх, що це значить вірити і мати надію на Бога, і виховав їх на духовно зрілий народ, коли вони прийшли до границь обіцяної землі. Чи не діється щось подібного з нами сьогодні?

Архиєпархіяльний Собор діяв у дусі євангелізації. Вже в нашому зверненні перед Собором ми звертали увагу на те, що таке євангелізація, - це ділитися з ближніми Доброю Новиною, що маємо Небесного Отця, Всемогучого Бога, який нас любить. Але, щоб ділитись, треба мати чим ділитись. Якщо ми самі не увіруємо і не приймемо Божої любови, то як ми зможемо послужити ближньому? Читаючи Святе Письмо, очищуючи наше серце, наповнюючи його вірою та любов'ю, ми можемо стати справжніми євангелізаторами, добродіями для наших ближніх, коли нашим словом, а головно приміром нашого життя, ми стаємо добрими послідовниками Христа і продовжуємо Його спасенне діло. Бо на те Він прийшов, щоб людям об'явити любов Небесного Отця і дати їм відчути щастя, яке переживає улюблена дитина.

То ж візьмімо собі до серця клич Архиєпархіяльного Собору «Христа пізнати - Христом жити - Христа свідчити».

Благословення Господнє на Вас!

+ Любомир

Київ, 27 лютого 2009 року Божого

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/