Головна

"Радію, що іконописання живе": Блаженніший Любомир

"Дуже радію, що іконописання живе, що воно не є тільки старовинним мистецтвом, а, подібно як і людське передання, традиція, передається з покоління в покоління. Передавання мистецтва писати ікони, разом з тою вірою, яка дає натхнення іконописцям, є тим скарбом, який, сподіваюсь, і ми, через сучасних митців, передамо нашим наступникам", - сказав Блаженніший Любомир, під час вручення йому ікони Благовіщеня Пресвятої Богородиці. При цьому Предстоятель УГКЦ сердечно подякував за молитовний дарунок.

Ікону Главі УГКЦ подарував Центр досліджень української сакральної культури за сприяння і підтримку у проведенні симпозіуму "Українське сакральне мистецтво кінця ХХ - початку ХХІ століття", який відбувся у Києві 25 - 27 грудня 2008 року. В рамках симпозіуму відбулася презентація альбому "Українські художники сакрального мистецтва кінця ХХ - початку ХХІ століття", вступне слово до якого написали Предстоятель Української Православної Церкви Київського Патріархату Патріарх Філарет та Предстоятель УГКЦ Блаженніший Любомир.

Департамент інформації УГКЦ

За матеріалами: http://www.ugcc.org.ua/

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/