Головна

Струмок (10 липня)

У прохолодному веселому лісі, серед кушів і трав, тік струмок. Чарівний, сміхотливий, жвавий. Він усіх любив і все подобалося йому. Цілими днями бавився він сонячними промінчиками, бабками і жучками. На одному із чарівніших вигинів струмка лежав камінь, дуже поважний і статечний камінь. Вельми досвідчений..

Камінь довго міркував про життя, глибоко поринаючи в роздуми про минуле і сучасне. Слід визнати струмок, дуже йому заважав. Повсякчас відволікаючи його від філософських роздумів. І одного разу, коли чаша терпіння перелилася через край, він заговорив до струмка:

-          Чому ж ти так метушишся повсякчас, - звернувся він до струмка, - від тебе тільки клопіт і жодної користі. Ти не правильно ставишся до життя. У такій метушні годі злитися з ним, осягнути всі його великі таємниці. Злитися з життя м можна лише у великому смиренні і спогляданні.

-          А навіщо споглядати життя? - запитав здивовано струмок, - коли навколо так добре. Я веселюся і радію з усього, що бачу. Мені добре і я розкушую та тішуся і всім навколо радісно. Всім добре.

-          Ти надто дурний і молодий, щоб зрозуміти це. У Тобі надто багато поверхневого і ти ніколи не зможеш злитися з одним великим началом, тайною сущого.

Камінь далі лежав і думав, а струмок біг сміючись та граючи. Усе далі і далі поки не злився з одним великим озером.

«365 притч на щодень» - видавництво «Свічадо» 2013  (с)

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/