Головна

Всеукраїнська Рада Церков закликає сепаратистів скласти зброю та звільнити всіх заручників

Звернення Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій щодо ситуації на Сході України

Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій протягом останніх тижнів зверталась зі словами підтримки позиції Президента України П. О. Порошенка щодо мирного врегулювання збройного конфлікту на Сході України та висловлювала готовність посильно сприяти в реалізації його мирного плану.

Однак, ситуація на Сході України продовжує бути напруженою. У зв’язку з останніми подіями в цьому регіоні, звертаємося до всіх, хто незаконно тримає в руках зброю, скласти її та припинити кровопролиття.

Знову підкреслюємо засвідчену нами раніше позицію, що територіальна цілісність України, незалежність якої дарована нам Богом, є цінністю для нашого народу, а тому допустити її розділення ми не маємо права, бо це гріх перед Богом та майбутніми поколіннями нашого народу.

Ми звертаємось до всіх людей доброї волі про всебічне сприяння якнайшвидшому звільненню всіх заручників, в тому числі й священнослужителів, та ще раз закликаємо усіх відмовитись від такого роду способів боротьби, а мирними шляхами врегулювати цей збройний конфлікт.

Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій засуджує будь-які релігійні переслідування та дискримінацію віруючих Донецької та Луганської областей, а також захоплення церковних споруд і інших релігійних приміщень та використання їх у збройному конфлікті, якими б мотивами це не виправдовувалося.

Ми засвідчуємо нашу солідарність з людьми, які постраждали від збройного конфлікту, та закликаємо наших вірних до діяльної допомоги та справ милосердя нашим братам і сестрам зі Сходу України.

Ще раз закликаємо всіх наших вірних до посилених молитов за мир і злагоду в цей складний для нашої Батьківщини час.

Від імені ВРЦіРО, Головуючий+ Онуфрій Митрополит Чернівецький і Буковинський УПЦ,Місцеблюститель Київської Митрополичої кафедри

Звернення прийняте 9 липня 2014 року на засіданні ВРЦіРО у Києві.

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/