Головна

«Квіти для Папи»

22 червня 2014 р. в церкві св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій могилі відбулася традиційна виставка-конкурс квіткових композицій «Квіти для папи». Така ініціатива настоятеля храму о.Ігоря (Онишкевича) була щиро підтримана вірними на спомин про відвідини святішого отця Івана Павла ІІ України та нашого храму у 2001 р.

У конкурсі взяло участь 9 квіткових композицій. Богословський, символічний та мистецький  рівень представлених композицій оцінювало журі, до складу якого увійшли о.Михайло (Мельник), знана сучасна українська художниця п. Марія Томен та мистецтвознавець Катерина Чаплик.

Таким чином було визначено чотирьох переможців конкурсу. Ними стали спільнота «Апостольство в молитві» та п. Ольга, котрі розділили третє місце. Ромашковий букет, символічно прикрашений колосками та синьо-жовтими стрічками, супроводжував напис: «Блаженні, яких вибрав і прийняв Ти, Господи, і пам’ять їх з роду в рід. (пс. 64,5)

«Діти Божого милосердя» із служби «Карітас Печерськ», котрими опікується п. Ореста Цибрівська, представили квіткову композицію на честь Небесної сотні та посіли друге місце.

Перше місце здобув Жіночий вокальний ансамбль «Аніма». Композиція переможців в собі гармонійно поєднала польові квіти української землі – маки, волошки, ромашки та колоски. Для епіграфу були використані поетичні рядки Кароля Войтили із збірки «Святиня», а саме: «Вітчизна – у помислах – це завжди я сам зі своїм корінням».

Переможці конкурсу були нагороджені цінними подарунками – іконами святих Миколая Чудотворця та Пресв. Богородиці Зарваницької, перед якою молився святіший отець Іван Павло 2 під час відвідин України.

Фото Ярослава Павлюка: 

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.792629630769653.1073741891.198406070192015&type=1

Катерина Чаплик, «Оранта»

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/