Головна

Основні напрямки діяльності Лицарів Колумба в Україні

Звіт  про реалізовані проекти за період серпень 2013 – травень 2014 рр.

Лицарі Колумба розпочали свою діяльність в Україні 21 травня 2013 р. створенням першої в Україні братерської організації – Ради Лицарів Колумба імені Святого рівноапостольного князя  Володимира.

Одним із перших кроків організації було обрання Проводу (20 вересня 2013 р.). Великий Лицар – Богдан Ковалів.

6 листопада 2013 р. Блаженніший Святослав (Шевчук) очолив Божественну Літургію і благословив на працю в Україні першу українську Раду Лицарів Колумба #15800 ім. Св. Володимира

Разові проекти

Допомога під час освячення Патріаршого Собору Воскресіння Христового (серпень 2013 р.)

Участь в організації перевезення   почесних гостей під час урочистостей з нагоди освячення Патріаршого Собору Воскресіння Христового в м. Києві, а також допомага в інших організаційних заходах.

Встановлення пам’ятного хреста в Карпатах (серпень 2013 р.)

Встановлено пам’ятний хрест на горі Піп Іван з нагоди 1025-річчя хрещення Руси-України та освячення Патріаршого Собору Воскресіння Христового у Києві

Підтримка Академічного душпастирства УГКЦ (жовтень 2013 р.)

Організовано збір призового фонду для учасників програми  «Покровський Квест»  (квитки на перегляд фільму «Іван Сила»)

Збір одягу для в’язнів (жовтень-листопад 2013 р.)

Організовано збір зимового одягу для в’язнів та в подальшому передано представникам Пенітенціарного душ пастирства УГКЦ. Також здійснено передачу коробок для в’язнів 0,5*0,5 м.

Організації футбольного турніру між  командами християнської молоді (жовтень-листопад 2013 р.)

Здійснюється організація  футбольного турніру міх командою Лицарів Колумба  та іншими командами християнської молоді. Розробляється календар ігор для подальшої реалізації проекту.

Допомога пораненим та ув’язненим учасникам Євромайдану (листопад 2013 р. – березень 2014 р.)

Під час Євромайдану організовано: збір та доставку коштів та медикаментів для поранених учасників Євромайдану; безпечне транспортування та перевезення поранених активістів;  передачі для ув’язнених та затриманих; доставку допомоги на Майдан від громади Чикаго; передачу допомоги для сімей загиблих та лікування поранених; допомогу священикам  у Молитовному наметі  на Майдані.

Участь в організації свята Святого Миколая (грудень 2013 р.)

Участь у театралізованому дійстві в ролі Святого Миколая на парафіях Київської Архиєпархії, а також в святкових заходах біля Оперного театру в м. Києві.

Підтримка військовослужбовців Збройних Сил України (березень-квітень 2014 р.)

В часі Великодніх Свят зібрано  і перераховано 3 830 грн. для придбання  пасок та  інших потреб військових. Допомога надіслана у військові частини Донецької, Миколаївської та Херсонської областей, а також організовано доставку  автотранспортом пасок у військові частини Києва.

Разом з капеланами планується  поїздка братів-лицарів в рамках гурту "НеМо" з концертами у Херсонську область для виступу  в 5 військових частинах.

Допомога парафії (березень-квітень 2014 р.)

Участь в парафіяльному житті, допомога в прибиранні та облаштуванні церковних подвір (Васильків, Бориспіль)

Реколекції (березень 2014 р.)

Проведено Великопісні  реколекції для братів-лицарів  «Адміністрування Божими дарами».

Набір нових членів та створення нової Ради Лицарів Колумба в Києві (березень-квітень 2014 р.)

Проведено церемонію прийому нових членів (15 березня 2014 р.), створено нову Ради Лицарів Колумба князя Аскольда та проведено перше засідання нової Ради (07 квітня 2014 р.). Великий Лицар – Петро Галуга.

Тривалі проекти

Підтримка Київської Трьохсвятительської духовної семінарії УГКЦ

Налагоджено  співпрацю з Київською Трьохсвятительською духовною семінарією УГКЦ. 05 березня 2014 р. В ході зустрічі з керівництвом семінарії досягнути домовленості про перспективні  напрямки співпраці та можливі шляхи допомоги розвитку. Також домовлено про  реалізацію  програми з навчання семінаристів науці обробки матеріалів і основ безпеки.

Консультації та допомога  в будівництві церкви у с. Вербівка

Проведено фахову експертизу  ходу  будівництва церкви в с. Вербівка  на предмет відповідності вимогам наданих вихідних даних. Проектується документація з  пожежної безпеки, а також здійснюється консультування та координуються подальші будівельні роботи.

Співпраця з Карітасом

Визначено потреби Карітасу та можливу участь Лицарів Колумба в реалізації спільних проектів. На сьогодні передано 10 великих пачок з одягом.

Загальна сума зібраних пожертв – 6 774 грн.

Курія Київської Архиєпархії УГКЦ

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/