Головна

Як страх шкодить можливостям (17 червня)

Є давня історія про чоловіка, якого якось уночі відвідав ангел і розповів йому про великі діла, що чекають на нього: у нього буде нагода здобути величезне багатство, заслужити гідне становище в суспільстві й одружитися з прекрасною жінкою.

Усе життя чоловік чекав обіцяних чудес, але нічого не сталося, і врешті-решт він помер у самотності й злиднях. Дійшовши до воріт раю, він побачив ангела, який відвідав його багато років тому, і промовив до нього:

-         Ти обіцяв мені величезне багатство, гідне становище в суспільстві і прекрасну дружину. Я чекав усе життя, але нічого не сталося.

-         Я тобі цього не обіцяв, - відповів ангел. – А обіцяв лише, що в тебе буде нагода все це одержати, але ти змарнував її.

-         Чоловік спантеличився.

-         Я й гадки не маю, про що ти кажеш, - сказав він.

-         Пам’ятаєш, одного разу у тебе виникла ідея комерційної фірми, але ти злякався невдачі і перестав діяти? – спитав ангел.

Чоловік кивнув.

-         Через те, що ти відмовився реалізувати цю ідею, її підхопив інший чоловік, якого не спинив страх, і він невдовзі став одним з найбільших багатіїв у країні.

А ще пам’ятаєш, - сказав ангел, - як у місті одного разу стався великий землетрус, що зруйнував багато осель, і тисячі людей не могли вибратися з-під уламків? Ти мав нагоду знайти і врятувати людей, що зосталися живі, але не звернув уваги на прохання про допомогу і залишився вдома, боячись, що мародери пограбують твій дім.

Чоловік кивнув, згадавши про свій боягузливий вчинок.

-         То була чудова нагода врятувати сотні життів, і тебе поважали би всі, хто вижив у місті, - сказав ангел і продовжив: - а ти пам’ятаєш жінку, рудоволосу красуню, яка припала тобі до серця? Вона не була подібна до всіх інших, кого зустрічав ти доти й опісля, але ти подумав, що вона ніколи не згодиться вийти заміж за такого, як ти, і, злякавшись відмови, оминув її?

Чоловік знову кивнув, але тепер у його очах бриніли сльози.

-         Так, мій друже, - сказав ангел, - вона стала би твоєю дружиною, і з нею мав би ти багато чудових дітей і був би по-справжньому щасливий усе життя.

Усіх нас щодня оточують подібні можливості. Але часто, як чоловік з цієї історії, ми марнуємо їх. Нам стає на заваді страх.

«365 притч на щодень» - видавництво «Свічадо» 2013  (с)

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/