Головна

Московія розпадеться через 10 років

Російська Федерація зараз переживає не найкращі свої часи і вже у недалекому майбутньому може перестати існувати як єдина держави, розпавшись на окремі республіки.

Таку думку висловив член Римського клубу, один із засновників Всесвітнього економічного форуму в Давосі Богдан Гаврилишин у коментарі кореспондентові Укрінформу.

"У недалекій перспективі - розпад Росії на частини. Розпад РФ я бачу так само, як і передбачив на 10 років наперед дезінтеграцію Радянського Союзу. Це базувалося на грунтовному аналізі, тому думаю, що Російська Федерація теж розпадеться. То не є бажання, то є мій аналіз і заключення", - сказав він.

На переконання Гаврилишина, більшість росіян надзвичайно бідні, тому незабаром вони зрозуміють, що потрібно позбавитися диктатури і використовувати свої природні багатства на власне благо, а не для задоволення потреб тих, хто перебуває у Кремлі.

Він зауважив, що анексувавши Крим і підтримавши сепаратистів у Донецькій і Луганській областях, Путін насправді отримав не перемогу, а колосальну поразку в очах міжнародної спільноти, Україна ж у цьому випадку вирвалася зі столітнього російського гніту й уже за кілька років зможе повернути собі окуповану територію.

На круглому столі в Укрінформі видатний економіст також розкрив свій рецепт, як Україні стати ефективною країною: "Україна зберігає величезний потенціал. Це і природні багатства, але це - і дуже висока якість людського капіталу... Стан України дуже поганий - політично, економічно, соціально, екологічно. Україні потрібна тотальна трансформація всього - системи влади, економічної системи, соціальної, екологічної політики".

За словами Гаврилишина, досі цього не змогли зробити попередні влади, але, на жаль, не зможуть і головні партії колишньої опозиції, "бо в них немає дійсної ідеології і немає плану дій". "Так що ця місія залишається для молодої генерації", - вважає він.

На думку економіста, представники молоді за спеціальними програмами цілеспрямовано і в різних напрямках мають вивчати досвід ефективних країн Європи. "Це країни, які мають чотири характеристики - повна політична свобода, певний рівень економічного добробуту для всього населення, соціальна справедливість - в науці, освіті, охороні здоров'я, пенсійного забезпечення, а також симбіоз з біосферою, а не тільки експлуатація і засмічення. Це є Австрія, Німеччина, Норвегія, Польща, Швеція, Швейцарія...", - уточнив він.

Гаврилишин додав, що має оптимістичний погляд на майбутнє України. "Ми пройшли чистилище. Ми відновились. Ми стали моральними людьми. У нас є тепер легітимність вплинути на велику зміну цивілізацій. Це наш навіть обов'язок. Тому я дивлюся на наше майбутнє через оптимістичні окуляри", - підкреслив він.

http://www.ukrinform.ua/

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/