Головна

Перше причастя, як символ ствердження у Бозі

Цілий рік наші діти готувалися до першого причастя. Кожної неділі відвідували катехизації, кожної неділі стверджувалися у вірі на Богослужіннях. І ось – їхнє перше причастя. Наша церква дозволяє приймати святу тайну Євхаристія ще з малку, але це перше Причастя є цілком усвідомленим і цілком утвердженим, тому вона відіграє велику роль в духовному розвитку дитини.

Цей святковий день для дітей розпочався ще вчора сімнадцятого травня, коли діти цілком свідомо отримали святу тайну Сповіді. Перед сповіддю отець Ігор Онишкевич – настоятель нашої церкви святого Миколая, благословив дітей, дав їм пораду в подальшому їхньому житті, і кожна дитина мала змогу посповідатися у отця.

Крім того, сповідали також  і хресних батьків дітей. Саме в суботу відбулися останні приготування до завтрашнього святкового дня, остання репетиція, і останні настанови сестри Філомени, яка впродовж року готувала дітей до першого Причастя, проводила з ними катехизації.

І ось, вісімнадцятого травня в сьогоднішню неділю діти мали змогу отримати перше святе Причастя. День розпочався святково, кожна дитина вдягнула вишиванку, і разом зі своїми хресними батьками ввійшли до церкви.

Отець Ігор промовив під час проповіді до дітей такими  словами:

« Це був травень 1991 рік, ботанічний сад – храм пресвятої Трійці, вперше діти отримують перше Причастя. Наша перша катехитка  Віра Журавська, яка готувала дітей до цього дня. І зараз у вас, діти, так ж подія, яка стане силою натхнення і благодаті. Ми вітаємо сьогодні наших матерів, і для матерів немає нічого важливішого, щоб ви зростали у вірі і любові. Моліться, діти, за маму, за тата, за Україну. Робіть гарні події в житті. Ви закінчите школу, університет, одружитеся, і приведет своїх дітей до святого Причастя. Наша Україна зростатиме, адже є такі діти, як ви, які стоятимуть на сторожі нашої Батьківщини. Наша парафія починалася з декількох дітей, і як багато прийшло сьогодні вас.  Ви є нашою надією, і нашим скарбом. Матері виховуйте дітей у мирі і любові до Бога і ближнього. Нехай діти приносять вам тільки радість. Христос Воскрес.»

Після Богослужіння першопричасники, а також їх матері отримали квіти. Квіти подарували і сестрам служебницям і катехитам. Після чого всі стали в церкві до фотографії.

Далі діти вийшли на вулицю, де отець Ігор Онишкевич вручив всім грамоти. Потім кожен першопричасник запустив у небо жовто – блакитний шарик зі своєю молитвою.

А далі – концерт для парафіян і першопрчасників, який організувала Надія Кучерява. Цей урочистий день закінчився і першопричасники продовжили святкувати його вже удома в колі рідних та близьких.

Матеріал та фото Олега Качура, «Оранта»

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/