Головна

71% українців за те, щоб українська була єдиною державною мово

Більшість українців виступають за те, щоб українська мова була єдиною державною в Україні. Про це говорять дані дослідження, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова.

Так, за українську як за єдину державну мову висловився 71% респондентів. При цьому 31,3% висловлюються також за те, щоб російська була офіційною у деяких регіонах.

Державний статус російської мови підтримують 25,3% опитаних жителів України. За те, щоб лише українська мова була державною, виступають 95,7% жителів західного регіону, 87,1% — центрального регіону, 48,6% — південного регіону, 47,8% — східного регіону.

Державний статус російської мови підтримують 3,6% жителів західного регіону, 10,8% — центрального регіону, 42,9% — південного регіону, 47,6% — східного регіону.

Опитування проводилося з 25 по 29 квітня. У ньому взяли участь 2012 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України за винятком Криму за вибіркою, що репрезентує доросле населення за основними соціально-демографічними показниками. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

За матеріалами: ТСН

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/