Головна

КАРІТАС УКРАЇНИ РОЗПОЧАВ ПРОЕКТ З ДОПОМОГИ ПЕРЕСЕЛЕНЦЯМ З КРИМУ

Карітас України розпочав новий проект під назвою "Пункт допомоги у надзвичайних ситуаціях", який спрямований на допомогу та опіку переселенцям. Головна роль проекту полягає у наданні можливості проживання, підтриманні зв'язку та оцінці потреб переселенців з Криму на території Західної України; також важливо визначити прогалини у забезпеченні їхніх потреб; створити базу даних переселенців; запропонувати програми, що будуть відповідати потребам, визначеним проектом "Пункт допомоги у надзвичайних ситуаціях" та зробити їх пріоритетними для фінансування/впровадження.

За даними громадських організацій, які опікуються переленцями з Криму, на території материкової України живуть зараз понад 15 тисяч переселенців із Криму. Самі переселенці та активісти, які ними опікуються, зазначають, що допомога біженцям з боку влади є неефективною, некомплексною, не має певної візії та розвитку.  Серед іншого вказується і невиконання гарантій соціального захисту, передбачених законом "Про забезпечення прав і свобод громадян на тимчасово окупованих територіях", а також неефективність процедури реєстрації переселенців. Багато хто з переселенців до сьогоднішнього дня не зареєстрований, адже телефонуючи на "гарячу лінію" з питанням, чим їм можуть допомогти, вони отримують відповідь - нічим. 23 травня вони планують провести з'їзд у Києві.

За повідомленням прес-служби Карітасу, проект допомоги переселенцям з Криму включатиме наступні складові:

1. Збір та поширення продуктів харчування та речей (одяг, взуття тощо).

2. Допомога у правових питаннях (вироблення документів, оформлення пенсій та соцдопомоги тощо).

3. Психо-соціальний супровід (індивідуальна та групова робота з дітьми та дорослими).

4. Транспортні послуги (проїзд від залізничного вокзалу до місця проживання, переїзд з одного місця проживання до іншого).

5. Проживання (надання житла у приміщеннях регіональних організацій Карітасу України, пошук інших можливостей для проживання на безоплатній чи платній основі).

6. Працевлаштування (перенаправлення до центрів зайнятості, пошук працевлаштування соціальними працівниками Карітасів, створення умов для самозайнятості).

Донині немає централізованого координування допомоги переселенцям: коли вони реєструються у регіональних представництвах Міністерства праці та соціальної політики (за допомогою "гарячих ліній" цих представництв та залишаючи повідомлення в Інтернеті чи на вокзалах/аеропортах), вони отримуть інформацію, куди звернутись по допомогу – що вважає за потрібне виконати власними силами команда Карітасу України.

Працівник Карітасу Європи та консультант Католицької служби допомоги надають технічну підтримку під час попередньої стадії планування більш масштабного реагування на проблему та готові допомогти задіяти структуру, що вважається необхідною для початку ефективнішого вирішення проблем більшої кількості переселенців, та надати підтримку в залученні додаткових ресурсів. Також задля оптимально ефективної реалізації проекту Карітас України залучає інших консультантів та іноземних колег, які мають безпосередній досвід у роботі з біженцями.

«Допомога від Карітасу України (як разова матеріальна, так і комплексна і щоденна) надалася і надається близько 300 переселенців, заплановано збільшити її втричі. Це не грандіозний масштаб, але в цьому є частка нашого підходу: не кількісний вимір, а якісний. Надати сім’ї продуктовий пакет чи одяг – це одна річ, а проаналізувати і комплексно допомогти по-різному усім членам сім’ї чи спільноти – це вже зовсім інший рівень, який вимагає важливих ресурсів, знань і навичок. На що, ми, власне, орієнтуємось і чого будемо досягати», –  прокоментував Григорій Селещук, координатор проекту.

http://risu.org.ua/

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/