Головна

Звернення Екзарха Одеського УГКЦ з приводу ситуації в Одесі

З великою тривогою і болем серця переживаємо ці конфліктні протистояння в Одесі, у яких, на жаль, постраждало і загинуло багато людей. Прикро було спостерігати за тим, що силові структури Одеси, нехтуючи присягою і своїм священним обов’язком забезпечити правопорядок у місті та області, пасивно спостерігали за діями злочинних угрупувань, які з кийками, коктейлями молотова, а навіть зі зброєю в руках, чинили погроми та нападали на мирних учасників маршу за єдність України.

Звертаюся із закликом до обох сторін протистояння, до силових структур, влади та до всіх політичних сил і рухів Одещини з проханням: зупиніть кровопролиття і не допустіть подальшого зростання напруги та насильства в регіоні! Почуйте слова нашого Господа, який каже: «хто за меч береться, від меча й загине» (Мт. 26, 52). Закликаю всіх до мирної боротьби за громадянські права і за утвердження християнських і моральних цінностей, які лежать в основі правової та демократичної держави і благополуччя різних верств населення.

Молімося за ввесь український народ, за владу і все воїнство та просімо в Господа мудрості і ласки Духа Святого, щоби зміни в державі відбувалися в мирний спосіб, без усякого напруження, взаємної агресії та проливання крові. Нехай Господь оберігає всіх нас у мирі та в любові і не допустить військового протистояння між братніми українським та російським народами. Пресвята Богородице Маріє, захисти своїм святим омофором наші народи від ворожої агресії і «знищ стріли лукавого на нас підступно спрямовані».

Від імені духовенства та вірних Одеського і Кримського Екзархатів УГКЦ висловлюю щирі співчуття батькам, сім’ям і родичам загиблих під час сутичок 2 травня в Одесі, запевняючи Вас у нашій молитовній підтримці. Усіх померлих поручаємо Божому милосердю, а для скалічених і поранених просимо у Господа швидкого одужання.

Доручаю всім душпастирям Одеського і Кримського Екзархатів у неділю 4 травня, після Св. Літургії, відслужити поминальні богослужіння (Панахиду) за упокій душ, які загинули під час трагічних подій в Одесі минулої п’ятниці.

+ Владика Михаїл (Бубній), Екзарх Одеський і Адміністратор Кримський

Дано в Одесі, при храмі святого Апостола Андрія Первозванного, 3 травня 2014 р.Б.

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/