Головна

Смисл життя (4 травня)

Якось увечері у двері до мудреця постукав запізнілий подорожанин. Мудрець запросив його у свою оселю, почастував скромною вечерею, і вони розговорилися.

– Послухай! – сказав гість. – Слава про твою мудрість дійшла до нашого краю. Ти багато знаєш. Чи можеш ти пояснити мені, для чого людина живе на цьому світі, у чому смисл життя?

– А ти сам як гадаєш? – спитав мудрець.

– Я довго міркував про це, але відповіді так і не знайшов. Я щодня роблю те саме: працюю, їм, сплю, відпочиваю. Минає день і настає ніч, а потім знову такий самий день. Линуть тижні, місяці, роки. Після зими настає літо, а потім знову зима. Я знаходжу щастя – а потім втрачаю його. Все крутиться в якомусь безглуздому коловороті. З мого погляду, жодного смислу в цьому немає.

Мудрець, не промовивши ні слова, підвів співбесідника до великого годинника, що ритмічно цокав, і відчинив дверцята механізму. Усередині було повно коліщат, які поверталися – одні швидше, інші повільніше – чіпляючись зубцями одне за одне і повертаючи стрілки.

– Поглянь, – порушив мовчанку мудрець, – на це колесо або на це… Вони повсякчас повертаються на одному місці. Як ти гадаєш, який смисл має рух одного коліщати?

«365 притч на щодень» - видавництво «Свічадо» 2013  (с)

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/