Головна

Все його життя було присвячене таємниці хреста

«Те, що я міг працювати разом з обома майбутніми святими — це для мене велика честь», — сказав в інтерв'ю Ватиканському радіо Артуро Марі, який протягом понад 50 років був папським фотографом.

Він супроводжував Йоана XXIII та Йоана Павла II не тільки під час їх публічних зустрічей, але також в дуже особисті моменти життя. Фотограф зазначив, що Добрий Папа приваблював до себе людей своєю простотою і посмішкою.

«Разом з ним двері Ватикану стали відкритими і Папа почав виходити до людей. Але надзвичайному було те, що Йоан XXIII пам'ятав про кожного зі своїх працівників. Він міг раптом обернутися і запитати: «як у тебе справи?», — згадує Артуро Марі. Він також розповів, що з кардиналом Войтилою зустрівся під час Другого Ватиканського Собору. «Уже тоді можна було помітити, що він відрізнявся від інших», — сказав фотограф.

Артур Марі підкреслив, що Йоан Павло II був людиною молитви. «Я бачив результати його молитви: люди отримували назад втрачену віру, спокій, мир і надію», — сказав колишній ватиканський працівник і додав, що спостерігав за Йоаном Павлом II коли він молився. «Це була надзвичайна подія, під час якої змінювалося його обличчя і погляд», — зазначив Марі. Він нагадав слова Йоана Павла II, який завжди говорив, що погляд ніколи не може зраджувати людину і тому дивився своїм співрозмовникам прямо в очі.

Наприкінці інтерв'ю Артуро Марі зазначив, що іконою 27 років служіння Йоана Павла II Церкві та її святості є останнє фото, яке він зробив майбутньому святому у Велику П'ятницю. На ньому Йоан Павло II тримає в руках хрест у своїй приватній каплиці у Ватикані, коли стежив по телебаченню за ходом Хресної Дороги в римському Колізеї. «У той момент спирався на цей хрест і просив допомоги; раніше з цим хрестом подорожував по всьому світу. Хрест завжди був його силою і все його життя було присвячене таємниці хреста», — резюмував Артуро Марі.

За матеріалами: Ватыканскае Радыё

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/