Головна

«Страсний тиждень – велика нагода пережити з Богом смерть, а потім – Воскресіння»

Важливо, щоб жодна краплі крові ні на Голгофі, ні на Майдані не була пролита намарне.

Владика Йосиф зазначив, що Страсний тиждень – це час наруги над світлом, добром, любов’ю, але це водночас велика нагода пережити з Богом смерть, аби потім пережити Воскресіння.

«Якщо людина хоча б крок зробить до власного і Божого воскресіння, то Господь зробить до неї набагато більше цих кроків. І на якісь межі вони зустрінуться, бо Бог прийшов у світу, щоб повернути собі людину і ощасливити її», ? зазначив єпископ.

На його погляд, сьогодні багато чого діється поганого в світі й Україні, проте «найгірше, що може сьогодні бути у світі – апатія до всього, індиферентність». «Важливо, щоб жодна краплі крові ні на Голгофі, ні на Майдані не була пролита намарне», ? наголошує владика Йосиф.

Він відзначив, що в українсько-візантійській іконографії вмираючого Ісуса Христа зображають на хресті так, наче він помирає спокійно, так, як би це мало бути.

«Вважаємо, що Христос, як Богочоловік, пережив смерть трохи інакше від людини. Але ми часто помиляємося, бо гарної смерті не буває. Може бути смерть героїчна. Може бути смерть славна. Але смерть завжди несе передсмертний страх, що буде за порогом смерті. Смерть – це завжди біль, розлука. Не буває гарної смерті. І не було гарної смерті Божої. Бо були бичування, кров, рани, терновий вінець, зрада учня, юрби, до котрої Він прийшов і з якою був», ? пояснив Єпископ-помічник Київської архиєпархії.

Тому, вважає він, дуже важливим є у цей Страсний тиждень бути при Христі, «бути при Тому, кого пробує лукавий світ знищити». «Потрібно йти з Ним на Голгофу, щоб Він принаймні відчув, що недаремно вмирає», ? наголосив владика Йосиф (Мілян).

Департамент інформації УГКЦ

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/