Головна

Лише Ісус може воскресити умертвлені гріхом частини нашого серця

Лише Ісус може допомогти нам вийти з гробниць гріха, з відмерлих частин нашого серця. Такими думками Папа Франциск поділився під час Святої Меси. Коментуючи євангельське читання про воскресіння Лазаря, він закликав виходити з гробів, які кожен з нас має у своєму нутрі.

Але перед Євхаристійним богослуженням Єпископ Риму зустрівся представниками різних парафіяльних груп.

Дітям і підліткам Святіший Отець звернув увагу на те, що неможливо добре жити без справжньої надії: «Надія, – сказав він, – ніколи не розчаровує, тому що вона є Божим даром, а ми повинні відкрити свої серця Богові, щоби Він дав нам цю надію».

Зустрічаючись з хворими та похилими віком, Папа зауважив, що надія залишається живою навіть й у стражданнях. «Ми відкуплені з Ісусом на хресті. І коли приходить хрест хвороби, ми уподібнюємося до Ісуса», – пояснив він.

Подружнім парам, які нещодавно охристили дітей, Папа сказав: «Дуже важливо після Хрищення підтримувати зв’язок з парафією, щоб діти виростали в єдності з парафіяльною спільнотою. Тоді спільнота зростає і навзаєм допомагає». А зустрічаючись з волонтерами, які допомагають повертатися до суспільного життя колишнім в’язням та колишнім узалежненим, Святіший Отець вказав на «найкраще місце», де можна зустріти Ісуса: «Найкращим місцем, щоб знайти Господа, є власна слабкість».

Висповідавши кількох парафіян, Папа очолив Святу Месу. Під час проповіді він зауважив, що кожен з нас має частини серця, які вже неживі. А у декого навіть можна діагнозувати «справжній духовний некроз». І лише Ісус здатний допомогти нам «вийти із цих мертвих частин», покинути «гробниці гріха».

«Всі ми, – сказав проповідник, – грішники. Але якщо ми дуже прив’язані до цих могил, оберігаємо їх у своєму нутрі та не хочемо воскресіння до життя цілого нашого серця, то стаємо зіпсованими, а наша душа починає погано пахнути, виділяти сморід людини, прив’язаної до гріха». А тому нам потрібно прислухатися до того, що Ісус сказав Лазареві: «Лазарю, вийди!»

Папа заохотив слухачів у тиші замислитися над тим, «де є мій внутрішній некроз? Яка частина моєї душі вмерла? Де перебувають ці мої гроби?». А тоді «відвалити камінь сорому» та почути голос Ісуса, Який з Божою могутністю взиває до нас: «Вийди, вийди з гробу, який маєш всередині!».

Святіший Отець також привіз парафіянам кишенькову Євангелію. «Це, – сказав він, – подарунок, який я вам привіз, щоб ви отримали Боже слово, і також могли почути слова Ісуса, Який промовляє до вас: “Вийдіть!” Та приготуватися до пасхальної ночі».

Текст із сторінки http://uk.radiovaticana.va

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/