Головна

Як вибирати друзів (24 березня)

Один чоловік вирішив порадитись зі старцем Паїсієм Святогорцем, як позбутися пристасти, що йому дошкуляла. Той чоловік мав пихатих приятелів, які часто лихословили супроти інших. Отож поки він міркував. як краще запитати про це хтось приніс старцю в подарунок чудовий кавун.

Паїсій взяв його і звернувся до прочан зі словами:

-          Оскільки ви принесли кавун позичте мені ножа, щоб його розрізати. А потім я відкрию вам таємницю, як зробити, щоб кавуни завжди росли солодкі і смачні.

Старець почав розрізати кавун на дольки роздаючи кожному по одній. Коли дійшла черга до чоловіка, який чекав відповіді на своє питання. старець поглянув на нього своїм пильним поглядом і сказав з усмішкою:

-          Якщо садити разом кавуна і гарбуза, то станеться таке – гарбуз забере всю солодкість від кавуна, кавун стане несмачним і несолодким. А от гарбуз, хай скільки би не відбирав солодкості все одно останеться гарбузом. Тому, якщо ми хочемо мати солодкі і смачні кавуни треба садити подалі від гарбузів.

І чоловік зрозумів, що хотів сказати старець: друзів треба вибирати із ще більшою розсудливістю.

«365 притч на щодень» - видавництво «Свічадо» 2013  (с)

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/