Головна

Акт посвяти України під Покров Пресвятої Богородиці

Продовжуючи служіння моїх великих попередників на Києво-Галицькому престолі, знову прагну в сопричасті з усією нашою Церквою в Україні та на поселеннях відновити Акт посвяти українського народу під всемогутній Покров Пресвятої Богородиці.

Про це написав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук) у своєму Пастирському посланні до вірних і духовенства з нагоди відновлення Акту посвяти України під Покров Пресвятої Богородиці.

Акт посвяти України під Покров Пресвятої Богородиці відбудеться у неділю, 6 квітня 2014 року, в усіх храмах нашої Церкви в Україні і за кордоном. Блаженніший Святослав здійснить його у Києві, у Патріаршому соборі, усі єпископи у своїх катедральних соборах, а священики – у парафіяльних храмах після кожної Служби Божої.

День 6 квітня обрано не випадково, адже 5 квітня цього року припадає Акафістова субота, а 7 квітня, згідно з нашим візантійським обрядом, святкуємо празник Благовіщення Пресвятої Богородиці.

Блаженніший нагадує, що свого часу під Покров Пречистої Діви Марії посвятив народ Русі-України благовірний князь Ярослав Мудрий. Відновив цю посвяту в Зарваниці 1995 року світлої пам’яті Мирослав Іван кардинал Любачівський.

Акт відновлення посвяти під Покров Божої Матері Предстоятель Церкви зараз обумовлює тим, що в цей період наш народ і наша Батьківщина переживають великі випробування, пов’язані з окупацією частини нашої землі, у зв’язку з чим наші серця наповнені тривогою за майбутнє, непевністю і страхом. «Зважаючи на нові історичні обставини, бажаю скерувати ваші духовні очі до Богородиці і у відповідь на її люблячу й турботливу присутність у нашому житті віддати всіх вас під її материнську опіку», – мовиться в Посланні.

Див. також: Літургійний чин посвяти України під Покров Пресвятої Богородиці

«Цим актом урочисто визнаємо Божу опіку над нами, виявляємо нашу любов до Пресвятої Богородиці, готовність сповнити все, що заповідав нам її Син і наш Господь Ісус Христос, та бажання служити Богові й рідному народові лише у світлі Божого закону. Нехай конкретним виявом нашого прагнення втілити в життя цю посвяту стане молитва до Пречистої Богоматері, яку ми будемо практикувати особисто і спільнотно, випрошуючи в Господа за посередництвом Богородиці благословення для нашого багатостраждального народу», – йдеться у Пастирському посланні.

Блаженніший Святослав нагадує вірним, що Пресвята Богородиця є поруч із нами в особливий спосіб у Літургії. «Вона єднається з нами в безнастанному прославленні Всевишнього, а водночас, як любляча Мати, постійно заступається за нас перед Господом», – каже Глава Церкви.

Блаженніший Святослав просить усіх підготуватися до цієї урочистої події, приступивши до святих таїнств Сповіді та Євхаристії та чинячи діла милосердя й покути.

«Запрошую і закликаю всіх єпископів, священиків, ченців і черниць та мирян нашої Церкви тривати в довір’ї та молитві до Пресвятої Богородиці, щоб під її Покровом завжди бережені ми після трудів і подвигів Великого посту досягли світлого Воскресіння Господа нашого Ісуса Христа й стали свідками та співучасниками відновлення нашої улюбленої Батьківщини», – закликав Предстоятель УГКЦ.

Він побажав, щоб на наш народ, за молитвами Богородиці, зійшло благословення всемогутнього Бога-Отця, і Сина, і Святого Духа!

Департамент інформації УГКЦ

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/