Головна

«Безсоромній брехні, яка поширюється силами агресора, слід протиставити свідчення істини і добра»

«На тлі подій останніх місяців стало очевидним, що триває боротьба сил добра і зла, синів світла і темряви. У цій боротьбі використовується різна зброя, не лише вогнепальна, а й зброя слова». Про це в коментарі Департаменту інформації сказав владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду Єпископів УГКЦ.

На його погляд, «перекручена правда, напівправда чи навіть відверта брехня завдають більшого спустошення в душах, ніж вибухи гранат на полі бою».

«Світ потребує знати правду. Правда визволяє. Часом може створюватися враження, що перед лицем масивної атаки сил темряви зі Сходу, які намагаються поширювати свою безсоромну брехню у західних ЗМІ, тьмяніє і гасне слово правди», – наголошує єпископ. Однак, насправді, «істина сильніша від найбільшого масиву обману і брехні, і, хоч з трудом, але упевнено торує собі дорогу в умах та серцях громадян світової спільноти».

Владика Богдан вважає, що українці можуть і повинні стати «проповідниками правди в західних ЗМІ, задля того щоб дати свідчення істини, яка визволяє, та застерегти людей доброї волі перед наслідками того, що відбувається зараз з Україною на очах «глибоко стурбованого», але часто не досить дієвого світового співтовариства».

При цьому, на думку єпископа, своє вагоме слово істини повинні сказати не лише українці з рідної землі, а й представники української діаспори за кордоном та об’єктивні світові оглядачі й аналітики. «Лише добром і правдою можна відновити спокій в нашій країні і утвердити світовий лад, який захитався у своїй безпеці внаслідок безправних дій північного сусіда», – вважає Секретар Синоду Єпископів УГКЦ.

Департамент інформації УГКЦ

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/